Krigarseger av Vikings – skyttekungen slog till två gånger om i powerplay

Ett svårspelat Hanhals gav Nybro Vikings en rejäl fajt i Kungsbacka. Men Mikael Tisells manskap löste biffen och det blev på nytt en trepoängare.

Nybro Vikings stormar fram mot Allettan-spel. Med 18 poäng kvar att spela om har man 14 poäng ner till sjätteplacerade Kalmar HC under strecket. Borta mot Hanhals var det förstakedjan med Fabian Ilestedt, Fredrik Strömgren och Sebastian Borg som gick i bräschen.

Skyttekungen Fredrik Strömgren gav Vikings ledningen i powerplay i slutet av den första perioden. Ett psykologiskt viktigt mål. Lika psykologiskt mål var 2–0-målet i inledningen av period två. Då var det Fabian Illestedts tur att presentera sig i målprotokollet.

Dock skulle Hanhals komma med en reducering snabbt.

I den tredje perioden utnyttjade Vikings ännu ett powerplay-läge. Och ännu en gång var det Fredrik Strömgren som fick in pucken i målnätet. Strömgrens elfte mål för säsongen var ett faktum.

Just powerplay har varit ett glädjeämne i Vikings de senaste sex matcherna.

– Vi snittar ett powerplay-mål per match. Nu har vi gjort sju mål på sex matcher. Och det är riktigt bra, säger Nybro Vikings huvudtränare Mikael Tisell, som tyckte det var skönt att förstalinan börjat producera igen.

– De har haft marginalerna emot sig den senaste tiden när det har gällt målskyttet. Så det var härligt att de fick göra några mål i dag, säger Tisell.

Vikings höll emot och vann med 3–1.

Mikael Tisell tyckte att det var en tuff bortamatch.

– Det här var en krigarseger på bortaplan. Periodvis stormade Hanhals på rätt bra och var väldigt aggressiva. Men de tappade lite grann i slutet av varje period då vi kunde kontrollera spelet. Annars var de som illrar och inte direkt ett lättspelat lag. De hade sina chanser och Robin var väldigt bra i målet. Det är svårt att få till ett riktigt bra spel när man möter ett lag som Hanhals. Kalmar fick stryk här för en vecka sedan och det är inte så himla lätt att ta poäng i Kungsbacka.

Slutligen hyllade Tisell lagmoralen.

– Alla jobbade stenhårt och för varandra. Det är en härlig drive i laget, säger Mikael Tisell.

Nu laddar Nybro Vikings för onsdagens toppmöte med Kallinge/Ronneby, då det ännu en gång väntas bli mycket publik i Liljas Arena.

Hanhals–Nybro 1–3 (0–1, 1–1, 0–1)

Målen: 0–1 (18.55) Fredrik Strömgren (Rasmus Johansson, Sebastian Borg), spel fem mot fyra, 0–2 (20.53) Fabian Ilestedt (Sebastian Borg, Fredrik Strömgren), 1–2 (23.20) Philip Elgestål (Filip Persson (Ludvig Rantanen), 1–3 (49.14) Fredrik Strömgren (Fabian Ilestedt, Sebastian Borg), spel fem mot fyra.

Skott: 30–19 (11–6, 12–8, 7–5)

Domare: Daniel Lindgren.

Publik: 303.