”Vill vara en bra ledare” * Lindlövens prestigevärvning Oliver Arle Östergren i intervju * Kittlande nummerfrågan * Nya shownummer i vinter?

Oliver Arle Östergren är tillbaka i ligan.

Här möter ni Lindlövens prestigevärvning i en lite längre intervju.

* Kraven på sig själv: ”Vill vara en bra ledare och föregå med gott exempel”.

* Om det blir nya trollkonster i vinter: ”Dyker läget upp så…”

* Lindlövens spännande lagbygge:  ”En trupp full av jättemycket av talang”.

* Kittlande nummerfrågan i höst: ”Det är ju upptaget nu…”

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * SILLY SEASON * KLIPP BEST OF 23/24

 

Oliver Arle Östergren, 25, slog igenom med dunder och brak i Hockeyettan redan 18/19 – då han snittade över en poäng för Kumla – men det skulle komma ännu mera.

Säsongen 20/21 ledde han som center superkedjan med Victor Wänghult och Daniel Lindberg på varsin kant och trion landade på ruggiga 178 poäng i seriespelet.

– Vi hittade kemin ganska snabbt och vi är inte rädda för att säga till varandra om nåt inte funkar, vi är aldrig nöjda, vi vill framåt hela tiden, sa Oliver Arle Östergren till hockeyettan.se i en intervju då.

Kedjan räddade Kumla kvar i ligan, men Arle Östergren drog vidare till Kalmar HC i södra serien och gjorde det så bra att han värvades till Almtuna 22/23.

Sen, förra sommaren, var han redan då ”klar” för Lindlöven då det dök upp ett erbjudande från Danmark och Herlev.

– Ja, det var väldigt nära redan då. Vi var väl i stort sett överens runt midsommar och skulle väl bara signera pappren….men då dök det upp ett ganska fint bud från Danmark och jag tänkte att jag är dum om jag inte tar chansen och det ångrar jag absolut inte. 

* Ja, hur var det då?

– Det var verkligen skitkul att spela där och kul att prova på att vara heltidsproffs. Jag gjorde väl en okey säsong även om det kunde gått lite bättre. Vi gick till slutspel och åkte ut mot Herning i kvarten och en av matcherna gick till fem perioder, då var man lite ”mör”, säger han och skrattar.

Men nu så!

Nu är i alla fall Oliver Arle Östergren presenterad för Lindlöven och hemma i Örebro igen, där han bor och jobbar extra som målare under sommaren och hoppas komma in på universitet i Örebro för att studera i höst.

– Ja, jag kände att jag ville hemåt och komma närmare släkt och vännner igen, jag har ju varit iväg några säsonger nu. 

Han förtydligar snabbt:

– Det är inte på något sätt att jag är ”klar” med hockeyn, jag vill fortfarande uppåt, men det här passade bra just nu och nu är det fullt fokus på att vara med och hjälpa Lindlöven framåt. Det känns verkligen jättebra.

* Ja, Lindlövens trupp är i stort sett klar – vad tycker du om den?

– Spännande! De har ju fått behålla mycket från i fjol och det gick det ju riktigt bra. Det är en trupp full av massor av talang.  Jag tror absolut det finns en chans att tangera det dom gjorde i fjol (försvann i semifinalen mot Brödernas) och kanske nå ännu längre. 

* Har du lirat tidigare med några av de nya lagkompisarna? 

– Ja, några stycken. Jag spelade med Isak Jonsson i Kumla och i Örebro med Frykholm (Jonathan, målvakten). 

Oliver Arle Östergren är såklart tänkt som spetsvärvning och centern har också höga krav på sig själv när vi frågar vad han vill tillföra.

– Jag har ju samlat på mig en hel del erfarenhet så det kanske inte bara är själva hockeyspelandet som är viktigt här. Men det är klart att jag vill försöka vara en bra ledare och föregå med gott exempel, både på och utanför isen och både på träning och matcher.

Oliver Arle Östergren har bjudit på några grymma mål sina tidigare säsonger i ligan – här ser ni soloshowen för Kumla och här får ni trollnumret från en match med Kalmar – och vi måste förstås ställa frågan.

* Blir det mer hockeygodis i vinter?

– Haha. Jag försöker nog mer vara en gedigen spelare över hela banan, det är det viktigaste. Men visst, om det dyker upp nåt läge så kanske man försöker sig på nåt lite extra igen.

* Till sist – varför spelar du i nummer 13? Det har du väl typ alltid gjort i hela seniorkarriären?

– Jag blev tilldelad det under mitt första J20-år i Hallsberg och kände att det passade bra. Sen ska det väl också sägas att min idol är Pavel Datsyuk (ryske stjärna som gjorde 14 säsonger i NHL med Detroit) så av den anledningen har jag kört vidare på det.

Han fortsätter:

– ….men det är tveksamt om jag får behålla 13 i ”Linde” nu för det är ju upptaget.

* Johannes Jämsén (som hade 13 i fjol) är ju bara en ”glutt”. Du får väl sätta ned foten?

– Haha, nej, så håller jag inte på. Det får nog bli något annat nummer i år tyvärr, säger han och skrattar.

Text: PeO Larsson

Oliver Arle Östergren. FOTO: LINDLÖVENS IF

LÄS MER: Serieindelningen i Hockeyettan 24/25

LÄS MER: Alla huvuddomare i ligan säsongen 24/25

Silly season-special i Hockeyettan våren 2024 * Klara övergångar * Förlängningar * Häng med i senaste surret!