Vinst för Sollentuna i jämn och spännande match.

Det var en spännande match inför välfyllda läktare i Tyresö ishall. Där hade hemmalagets förening skapat en trevlig stämning med flera aktiviteter för barn- och ungdomar.

Spelet i första perioden höll ett högt tempo och lagen var jämna. Det bjöds på flera målchanser för bägge lagen men perioden förblev mållöst. Sollentuna hade 6 skott på mål och Hanviken 7.

Hanviken inledde den andra perioden med en stark press. Efter bara 43 sekunder gjorde Hanvikens Robin Askebrand mål. Sollentuna satte fart och efter endast 47 sekunder kvitterade Andreas Gällstedt med assist av Simon Brännvall till 1-1. Trots att Hanviken fortsatte med sin hårda press lyckades Sollentuna hålla emot och det blev inga fler mål i perioden. Skottstatistiken för andra perioden bekräftade matchbilden, Sollentuna hade 8 skott på mål medan Hanviken hade 17.

Den tredje perioden var jämn och spännande. Trots att Hanviken drabbades av tre utvisningar lyckades inte Sollentuna göra mål på Hugo Edlund i den tredje perioden. Därmed blev matchen oavgjord på ordinarie tid och matchen gick till förlängning. Skottstatistik i tredje perioden var 7 för Sollentuna och 6 för Hanviken.

Övertiden klarade Sollentuna av snabbt. Hanviken vann tekningen och gick till anfall. Skottet hamnade utanför och plockades upp av Sollentuna. Elias Lindskog spelade fram till Johan Fredriksson som distinkt satte skottet i högerkrysset och matchen var avgjord efter bara 31 sekunders övertid.

Matchen slutade 2-1 till Sollentuna. Benjamin Johansson räddade 29 av 30 skott och hade en räddningsprocent på hela 96.67%.