“Chrille” berättar mer om vad som väntar på Hovet

Den 1 februari kommer ESK att möta Hammarby på Johanneshovs Isstadion i Stockholm inför tusentals åskådare. Vi ställde några frågor till ESK:s sportchef Christian “Chrille” Nordenberg vad det egentligen är för ett evenemang vi hamnat i.

Matchen mellan Hammarby och ESK i ATG Hockeyettans vårserie kommer alltså att spelas inför väntad storpublik på klassiska Hovet i Stockholm i samband med ett evenemang som kallas “Bajenkvällen” lördag den 1 februari.

Detta blir elfte gången som “Bajenkvällen” intar Hovet och publikrekordet noterades 2012 då 8094 personer såg derbyt mot MB Hockey. Senaste gången var 2018 och då var det 3569 personer på plats i matchen mot Nyköping.

Vi bad som sagt Christian Nordenberg, sportchef i ESK Hockey, att svara på några frågor om vad det egentligen handlar om:

Berätta vad det är för evenemang och hur det kommer sig att matchen spelas på Hovet?
– Det är Hammarby IF:s alla alliansföreningars dag. Hammarby IF är ju precis som oss en förening som Enköpings SK, många sporter under samma logga. Traditionellt bryter man ut en match varje säsong som man lägger på Hovet på den här dagen.

Förutom matchen, händer det något mer på Hovet den dagen?
– Ja, alla föreningar inom Hammarby IF kommer att närvara som fotbollen, handbollen, bandyn etc. Det kommer att vara olika prova på aktiviteter och en trevlig stämning.

Vad tror man att publiksiffran kan komma upp till?
– Svårt att säga, upplägget i år är tydligen nytt då de tre supporterföreningarna Bajen Fans, Bamsingarna och Bara Bajare är med och arrangerar och om alla dem kommer får vi spela på uterink på Tele2 Arena istället, haha. Men utan att ta ut svängarna för mycket så 4-5.000 pers borde dyka upp.

Kommer ESK att ordna med något för att få dit våra supportrar?
– Absolut, vi tittar just nu på att försöka få till så att vi kan erbjuda bussar från Bahcohallen till Hovet till en vettig peng. Jag personligen skulle bli glad om vi kunde få med oss 2-3 bussar med ungdomslag i ESK-tröjor och fans till Hovet. Fick info om att beställer du din supporterttöja innan nyår med namn och nr ska den vara levererad och klar till 1/2.

Vad kommer det att kosta, vad ingår och när kan man anmäla sig till supporterresan?
– Jag räknar med att kunna lägga ut korrekt info i mellandagarna som senast. Men uppskattningsvis någonstans mellan 150-200:- ToR. Matchbiljetter köper man via Bajenkvällen.se

Får Bajensupportrar också åka med i ESK:s buss?
– Självklart, ju fler desto roligare.

Kan man köpa biljetter på egen hand och ta sig dit själv eller med eget kompisgäng?
– Ja, på www.bajenkvallen.se finns redan nu en länk till att köpa biljetter och håller man på ESK så ska man såklart välja biljetterna till bortalagets sektioner.

 


Såvitt vi vet så ligger nuvarande rekord i Hockeyettan på 6002 personer då Björklöven spelade mot Piteå 2013 (Bajens match med 8094 åskådare från 2012 var en match i lägre division). Kan vi med många ESK:are på plats utmana och slå Hockeyettans publikrekord?


 

Mer information finns som sagt på Bajenkvällens egen hemsida, www.bajenkvallen.se.

Det kommer att komma mer information efterhand men räkna med en fullmatad eftermiddag/kväll i Globenområdet där följande två hockeymatcher är huvudnumret på isen:

14:30 Damettan Östra: Hammarby-Almtuna (med enköpingstjejerna Ebba och Tindra Karlsson-Moberg och Filippa Lindberg i truppen)

18:00 ATG Hockeyettan: Hammarby-ESK