Intervju med Erik Nygren, J18:2 ledare

Här om dagen presenterade jag vilka som blir ledare i J18:2 och jag gjorde också en intervju med en av dem, Sebastian Larsen. Nu är det Erik Nygrens tur att bli  intervjuad. Erik var med redan förra säsongen, hans första som ledare.

Du kan börja med att sammanfatta förra säsongen för J18:2?

Den gick bra. Vi började dåligt, vi hade 5-6 raka förluster. Vi spelade bra, egentligen hade vi bra spel i alla matcherna men vi kunde inte göra mål. Vi släppte även in väldigt lätta mål.

Där var det ganska tungt en period, många huvuden som hängde, vad fick ni göra för att få dem att lyfta huvudena igen?

Det började egentligen när vi mötte Skara, vi lyckades vinna på straffar. Då märktes det att det hände något i laget, det blev mer kul på något sätt.

Ni avslutade säsongen med 5 raka segrar om jag minns rätt.

Ja det stämmer. I slutet fick vi med ett par spelare från division 1 laget bland annat var Elias Ramberg och Leo Wallin med. Det var en stor faktor till att vårt spel ändrades. De tyckte det var kul att vara med oss, även om de spelade jättemycket i division 1 så älskar de hockey. Grabbarna i laget hade stor respekt för dem och höjde sig rätt mycket bara av att de var där. Elias och Leo är två riktigt bra lagkamrater, de brydde sig inte om att de kom ner till division 2 laget utan det var samma spel ändå.

Du blev sugen på att fortsätta, det blir en säsong till för dig.

Ja ett år till har jag sagt. Det var nästan klart redan när vi gick av förra säsongen.

Nu får du köra ledarbiten ihop med Rasmus Ekberg och Sebastian Larsen, tankar kring det?

Vi har inte hunnit sitta ner någonting och prata ihop oss. Jag hörde av Marcus Berggren (tränare J18:1 red.anm) när vi spelade golf här om dagen att vi ska försöka ha ett möte om spelsystem och så snart. Jag känner inte Rasmus och Sebastian sen innan mer än att vi satt i ledarrummet och pratade en del förra säsongen. Det är trevliga killar. Det är ett stort plus att vi alla tre har haft några av spelarna som kommer fortsätta nu. De känner oss bra och vi känner dem bra.

Vad kan du ta med dig från förra säsongen för egen del?

Jag körde en lugn stil, jag gapade inte på spelarna. Jag försökte hålla en lugn ton och försökte peppa dem på det sättet. Jag tror det fungerade ganska bra, jag fick mycket respekt från dem. Jag ska försöka ha samma sätt i ledarskapet och peppa dem istället för att gapa på dem.

Vad ser du mest fram emot inför säsongen?

Det ska bli jäkligt kul att få träffa killarna, en del träffar jag  på golfbanan då och då. Nu när jag har ett år bakom mig så blir det en helt annan relation mellan oss.  Sen om vi inte vinner matcher så gör vi inte det utan det ska bli kul att vara med framförallt.

Division 2 laget är ju mycket av ett utvecklingslag.

Ja de ska känna att det är kul!

Då får jag önska dig lycka till nästa säsong!

Ja tack så mycket! Vi syns!

av Susanna Johansson media/administration Junior/ungdom

Intervju med Rasmus Ekberg kommer inom kort