Game, set och match Boden.

Kiruna åkte på en tung 6-0 förlust borta mot Boden efter periodsiffrorna 0-0, 5-0, 1-0.

Första perioden var ganska jämn. Kiruna hade väl så mycket puck som Boden men lyckades inte skapa några större målchanser. Boden fick ett powerplay i slutet av perioden och skapade en målchans som Arthur snyggt plockade.

Skottstatistik 10-4

Andra perioden var hemsk i Kirunaögon. Boden får alldeles för enkelt göra 1-0 och 2-0. Det första när Felix Fjällkeborn är utvisad och det andra när Kiruna räknar fel i egenzon. 3-0 kommer precis när Bodens utvisade spelare kommer ut från utvisningsbåset. I powerplay spelet som föregick så skapade KIF några bra målchanser men målen uteblev helt denna kväll. Efter 3-0 tappar laget helt energin och Boden kan både göra 4-0 och 5-0 innan hesa Fredrik ljuder.

Skottstatistik 20-7

Sista 20 blir ganska blekt. Boden vill spela av matchen och Kiruna kämpar och sliter men matchen, är sen länge, avgjord.

Boden gör 6-0 och det är det enda som finns att rapportera om perioden.

Skottstatistik 9-4

Nu har Kiruna ett uppehåll till nästa match som är hemma mot Brödernas 13/1.

***

Mattias Älvero om förlusten mot Boden

6-0 förlust, måste kännas tungt. Ta oss gärna igenom matchen.

-Ja, grymt tufft såklart. Första perioden är jag nöjd med. Vi pratade innan om att vi skulle vårda pucken och spela vårt spel. Min bedömning är att vi är minst lika spelförande som Boden i första men vi blir mjuka i anfallszon. Vi lyckas inte skapa så mycket men det gör inte Boden heller. Man måste ju respektera motståndet och Boden är riktigt bra.

Andra perioden är inte acceptabel, släppa in 5 mål får inte hända. Boden höjer tempot och vi hänger helt enkelt inte med och förlorar för många dueller. Tredje perioden är inte så mycket att säga om, allt var ju redan avgjort.

Nu gäller det att snabbt lära sig av detta och fokusera framåt. Det här var en av 18 matcher. Vi kan gå vidare med en vinst och en förlust efter två tuffa bataljer i mellandagarna.