Inför Tranås – Skövde IK

Inför Tranås AIF – Skövde IK
En svår bortamatch mot ett tempostarkt Tranås AIF väntar efter en omtumlande förlust hemma mot Karlskrona HK. Ett till synes starkt grepp om matchen långt in i tredje perioden förbyttes hastigt och lustigt till en förlust med 2-3. All respekt till Karlskrona som aldrig gav upp, men pucken gick bortalagets väg på ett närmast osannolikt sätt. Nu är det nya tag som gäller och laget vet vad som gäller när pucken släpps i Stiga Arena och helt säkert får vi se ett bortalag som kommer att kriga i 60 minuter! Staffan Lundh, Skövdes coach, tycker så här:
 
Matchen mot Karlskrona HK
– Det är klart att det kändes jättesnöpligt, men det går fort och känns riktigt surt att deras tre mål går in. Det var ju inte riktigt så det kändes. Det kändes stabilt. Jag trodde på en anstormning i tredje, men den kom ju inte. Vi blev tyvärr stressade och det blev ett lite konstigt ingripande från några håll som ledde till 2-3. Som sagt, matchen är svårkommenterad, men så är hockeyn. Och visst kanske det visar sig att bara en poäng i matchen kan komma att bli betydelsefull. Men nu får vi släppa detta och gå vidare.
 
Matchen mot Tranås AIF
– När vi nu är inne på oväntade resultat, så trodde väl ingen att vi hemma mot Tranås skulle kvittera till 4-4 mot Tranås, när det stod 1-4 på tavlan inför den tredje perioden och där hade vi målen plötsligt med oss, även om vi fick stryk i sudden. Hur skall man se på matchen? Ja, det är bara att ta sig an uppgiften och gå  in i den och satsa på vinst i det läget vi befinner oss i. De gör mål men släpper också in mål och de bara gasar på. Vi vet ungefär vad de gör och hur de spelar och det gäller för oss att hitta ett sätt att vinna matchen. Sedan är det ju så att lagen omkring oss plockar poäng av varandra och möts inbördes. Vi försöker se situationen att vi är där vi är och det måste vi leva med just nu. Det gäller att göra sitt nu och det vet vi alla i laget om.
 
Laget
– Inga förändringar.
 
Det är alldeles uppenbart att det finns en ödmjukhet hos coachen, men också en insikt om stundens allvar och intrycket är att det vet spelarna också. Nu går Skövde IK för vinst. Det finns inget annat!