Skytteligatvåan till Bois!

Han kom delad tvåa i ettans skytteliga tillsammans med Jesper Lindén säsongen som gick, nu väljer han att spela tillsammans med honom istället. Mariestad Bois i samarbete med hemtrevligt i Skaraborg har glädjen att meddela att Surahammars 25-målsskytt Adam Karlsson ansluter till lagbygget som spelare nummer 10! En skridskostark sniper som kan skapa chanser ur ingenting, en riktig gubben i lådan som dyker upp där läge ges. 

Jag får börja med att hälsa dig välkommen till Mariestad Bois!

– Ja tack snälla!

Vem är Adam Karlsson?

– Oj, den svåra frågan…. Nej men jag är en 24-årig kille från Mjölby, kommer senast från Surahammar. En skridskostark forward, mina främsta styrkor är i skridskoåkningen, jag är offensivt lagd.

Utrustad med ett bra skott också!

– Nej det kan jag inte säga, men jag har haft stolpe in i år.

Inte så märkvärdigt skott signerat Adam Karlsson. 

Ännu ett blekt skott av Adam…

Ja 25 mål blev det under seriespelet i år, hur ser ett typiskt Adam Karlsson-mål ut?

– De flesta kommer i frilägen faktiskt. Jag försöker trampa förbi och så letar jag tunneln på målvakten.

Ett typiskt Adam Karlsson-mål, här mot Tranås.

Vad har du utvecklat i ditt spel under åren i Surahammar?

– Man har fått en rutin, att man vet hur ligan fungerar och vad som krävs för att prestera. Sedan har jag utvecklat många delar i spelet med allt vad seniorspel innebär, vad gäller klokhet och allt egentligen.

Du ser dig som en offensiv forward säger du…

– Ja det skulle jag vilja påstå, det är ju roligast att spela anfallshockey, men i Surahammar har jag även spelat boxplay och så, så det är inga brister i defensiven heller skulle jag påstå.

Jag har sett alla dina mål, något jag gillar är att du också tar dig in framför mål…

– Ja det har med rutinen att göra, det är där målen görs, så då krävs det att man är där med, så är det.

Hur kommer det sig att det blev Mariestad?

– Det har alltid varit en pest att möta Mariestad, jag har ju mött dem under alla år i ettan. Så när Calle hörde av sig kände jag att det skulle det vara kul att få vara stora stygga vargen för en gångs skull. Mariestad har alltid ett bra rykte och är attraktiva som klubb, så det var inget svårt beslut så.

När du har mött Mariestad, är det matcher det varit extra tändning till?

– Ja så är det! Mariestad är alltid laget att slå, speciellt borta, där har det varit tufft. De är jobbiga att möta, har alltid bra lag och skickliga spelare och bra inramning i hallen, så det är många parametrar som gör att det varit svårt att möta Bois, särskilt borta.

Vad ser du mest fram emot nu när du får spela med dem istället för mot dem?

– Att vinna, kort och gott. Det ska bli jäkligt kul, särskilt med den visionen som målats upp, så jag hoppas på en vinstrik säsong.

Du har ju varit med i både med och motgång i Surahammar, vad är skillnaden?

– I medgång så sken solen varje dag, kontra mot i vintras, då var det dystert, även om det inte var dålig känsla i gruppen, vi var bra polare, men det är som medvind och motvind, det är alltid lättare att komma till hallen när det är medvind.

Så nu hoppas vi på en storm i ryggen kommande vinter?!

– Ja det hoppas jag verkligen att vi får, jag tycker det ser lovande ut.

Ja känner du till några spelare i laget?

– Det är främst André (Astley Rydberg) då, vi spelade ju tillsammans i Surahammar, och han har pratat väldigt gott om Mariestad. Vi är bra polare och har snackat mycket de senaste veckorna. Sedan har man ju mött många av spelarna med.

Är det någon du tycker sticker ut?

– Ja (Anton) Blombergs skott skojar man inte bort! Han ser ju inte ens ut att ta i, men det är ruggigt hårt alltså!

Vad har du för förväntningar på säsongen?

– Det är lite som jag sa, att få en vinnande säsong och att få spela så långt in på våren som möjligt, det är förhoppningarna.

Och för egen del…?

– Jag vill flytta till Mariestad för att utvecklas och ta nya kliv. Sedan hoppas jag kunna bidra med mitt spel, på vilket sätt det nu än är.

Jag har sett en hel del med dig, och något jag upplever är att du behöver inte mycket att jobba med, någon som serverar dig lägen på silverfat så, utan du kan skapa på egen hand…

– Ja det är väl både en fördel och en nackdel, men det ligger kanske lite i det, det är inte något jag reflekterat så mycket över. Men det är faktiskt något jag jobbat med under säsongen, att skapa mer lägen utifrån det jag får, litet som stort, så lite har jag jobbat på det.

Avdelning att skapa något ur inget… Strömsbrospelarna hinner inte alls med i svängarna.

När går flyttlasset till Mariestad?

– Det blir till första augusti, det beror på när jag får tillgång till lägenhet, men någon gång under industrisemestern.

Sportgruppen om Adam Karlsson:

”Adam är en otrolig skridskoåkare, det går väldigt fort där ute på isen. Adam gjorde den gångna säsongen 42 poäng på 36 hockeyettanmatcher, varav 25 mål. Så vi hoppas på en fin produktion också i Boiströjan. Adam har också väldigt många uppsidor i det defensiva vilket vi kommer ha nytta av. ”

Av Krister Holm

…och du! Hemtrevligt i Skaraborg har tagit fram ett perfekt erbjudande för dig som BoISare! Boka ett hemstädabonnemang och få 500kr rabatt, varav 250kr går direkt tillbaka till BoIS!*
Kontakta Hemtrevligt i Skaraborg på 073-041 99 02 alternativt [email protected] och uppge att du vill stötta BoIS med ditt städabonnemang.
* Detta gäller om du bokar ett abonnemang på minst 3 timmar varannan vecka. Gäller vid första städtillfället.
Adam Karlsson i Suras tröja 21/22. FOTO: OLIVER ÅSTRÖM