Bois värvar från topplaget!

Mariestad Bois i samarbete med Hemtrevligt i Skaraborg och glädjen att presentera den 21-årige forwarden Kevin Engvall som nästa spelare in i Boistruppen. Kevin var ytterst nära att vara med och spela upp Kristianstad säsongen som gick, och där var han starkt bidragande med sin otroliga speed och avighet. Kevin, bror till NHL-proffset Pierre Engvall, har en otrolig utväxling i sin skridskoåkning och kan mycket väl vara ettans allra snabbaste spelare. 

Välkommen till Bois Kevin!

– Tack så jättemycket!

Kan du berätta om din karriär så här långt för oss?

– Jag är från Ljungby från början, spelade hela min ungdomstid i Troja från det jag var liten till jag var 14, då flyttade jag till Ängelholm och gick hockeygym där. Sedan har jag varit runt lite. Jag var utlånad till Kristianstad, sedan spelade jag i Mora innan jag flyttade hem till Troja igen. Sedan senaste säsongen så avslutade jag den i Kristianstad och vi var väldigt nära att gå upp. Men det går upp och ner i hockey.

Hur kom det sig du bytte från Troja mitt under säsongen?

– Jag och Troja hade inte riktigt samma bild av vad jag var för spelare, det var inget agg i luften, men vi kom ändå överens om att bryta avtalet och då gick jag till Kristianstad till allettan med 12 matcher kvar. De såg mig som en annan spelare och det gick bra både poängmässigt och spelmässigt.

Kristianstad var bra redan innan, men de fick ändå ett ordentligt lyft sedan du och Christian Lindberg anslöt där en bit in i allettan…

– Ja det blev som du säger ett lyft för laget, det var kul. Sedan när slutspelet började fick jag lite mindre istid, de ville väl spela de som var med från början, men jag är ändå väldigt nöjd med min tid i Kristianstad.

Hur kommer det sig det blev Mariestad nu då, för jag antar att det fanns många anbud att ta ställning till?

– Jag har haft en dialog senaste veckan och de vet mina kvaliteter som hockeyspelare och hela sportgruppen tror på mig, de vet vad jag är kapabel till som spelare, så det kändes rätt. Det var en bra magkänsla när jag pratade med Mariestad och jag tror att jag kan ta mitt nästa steg i utvecklingen där.

Vad tror du att du kan få ut av din tid i Mariestad?

– Jag vill hjälpa laget med det offensiva framför allt, med mycket fart och fläkt och att visa mer av mig själv som spelare. Att försöka komma så långt som möjligt med Mariestad, de har tagit sig till alletta många år nu och det känns som att det är ett bra lag med något bra på gång.

Om vi då går till dina styrkor som spelare, du har berört det lite, men är det speeden och skottet som är dina största styrkor?

– Ja det är min snabbhet och mitt skott som kännetecknar mig mest, men sedan har jag fått till ett fysiskt spel också det senaste som har hjälpt mig.

Om jag skulle beskriva dig som en jobbig spelare att möta, både med och utan puck, håller du med då?

– Ja det stämmer bra. Jag har haft explosiviteten sedan jag var liten, sedan ska jag försöka hitta lite bättre timing till nästa säsong så ska jag utnyttja min snabbhet ännu mer.

Vad känner du till om Mariestad?

– Det enda jag hört är att det är en hockeystad med trogen publik. Det är hockey som är störst i Mariestad, annars har jag inte hört så mycket, men det ska bli kul att komma till ett nytt ställe. Kul med ny serie med, jag har alltid spelat i södra alla säsonger, så det ska bli kul att testa på västra med.

Hur ser sommaren och sommarträningen ut för din del?

– Jag kör sommarträningen i Halmstad med min bror, vi brukar vara på is och jag kör all träning med min bror Pierre (spelar i New York Islanders), det blir både fys och is och nöta på många smådetaljer. Han hjälper mig mycket och pekar på vad jag behöver bli bättre på, man kan få mycket goda råd och tips från honom.

Vad har du för ambitioner?

– Det är att gå upp med Mariestad nästa säsong, sedan brukar jag inte titta så mycket längre fram. Jag tycker det tar bort lyckan lite att snegla för långt fram, jag vill vara här och nu så får man se när året är slut vad man får.

Och du ansluter till laget samtidigt som de andra den 1/8?

– Ja det stämmer.

Vad ser du mest fram emot nu?

– Att träffa alla i laget och alla nya ansikten och komma in i gruppen så bra som möjligt och förbereda mig för säsongen.

Ett exempel på Kevin Engvalls snabbhet….

Sportgruppen om Kevin:
”Kevin har en enorm utväxling i sin åkning, något unikt faktiskt. Han har en bra näsa för att göra poäng, och vi tror att han kommer ta stora kliv i sin utveckling hos oss. Kevin är en stark spelare som inte räds att spela fysisk hockey, och vi i sportgruppen är grymt nöjda med rekryteringen.”

Av Krister Holm

…och du!
Hemtrevligt i Skaraborg har tagit fram ett perfekt erbjudande för dig som BoISare! Boka ett hemstädabonnemang och få 500kr rabatt, varav 250kr går direkt tillbaka till BoIS!*
Kontakta Hemtrevligt i Skaraborg på 073-041 99 02 alternativt [email protected] och uppge att du vill stötta BoIS med ditt städabonnemang.
* Detta gäller om du bokar ett abonnemang på minst 3 timmar varannan vecka. Gäller vid första städtillfället.