Ny back ansluter till Hammers

Hammers har gjort klart med en ny back som den gångna säsongen spelade i den Engelska högstaligan med Sheffield Steelers.

 

Efter sju säsonger i nordamerikanska junior- och collegeligor, en säsong i Åmål(div2) blev det spel i EIHL med storklubben

Sheffield Steelers för Jonas Fredriksson, 27, den senaste säsongen. Men nu far flyttlasset till Halmstad och spel i Hammers stundar.

Tränare Fredrik ”Fredda” Johansson har fått många goda vitsord om sin nya back och är därför förväntansfull.

Jonas Fredriksson

– Jonas har varit runt en del och har med det fått många erfarenheter från olika nivåer som kan vara nyttigt få in i vårat unga lag, säger Fredda som beskriver honom som en stark skridskoåkare med god speluppfattning och bra karaktär.

 

Vidare så meddelar Fredda även att man har ytterligare en ny back i laget, denna gång som try out. Det handlar om Anton Olsson, 23, som de gångna säsongerna har spelat med Sölvesborg i division 2.

– Han ska börja plugga här i Halmstad, så vi kom överens om att han skulle få chansen att visa upp sig, säger Fredda.

 

Med detta så är truppen inför den kommande säsongen i stort sätt spikad! Därmed kan vi tacka av spelarna ur fjolårets trupp som av olika anledningar inte kommer att spela i Hammers denna säsong.

Sakarias Andersson, Ludvig Boquist och Jesper Lönnberg återvänder till moderklubben Gislaved. Ludwig Larsson tvingas sluta p.g.a. upprepade hjärnskakningar. Alexander Wadlund och Joakim ”Pajen” Persson slutar p.g.a. efterhängsna skador. Pajen blir f.ö. ny tränare för föreningens J18-lag! Niklas Bunnstedt prioriterar familjen. Lagkapten Sebastian Nilsson satsar på sin civila karriär. Även Fredrik Göransson, Marcus Christensson och Jonas Blidby lämnar, oklart vart.