tis 25 feb 19:00
Hockeylag HAH -
Hockeylag VSB -
fre 28 feb 19:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -

Inför Skövde IK-HC Dalen

Sista träningsmatchen på hemmaplan

Det har gått fort. Tredje träningsmatchen på hemmaplan och det dröjer faktiskt ända till den 18 september innan vi åter kan se våra krigare spela match i vår egen borg. Vad kan då vara bättre än att tillbringa onsdagskvällen på Billingehov! SIK möter Smålänningarna och allettanaspiranterna från HC Dalen i den erkänt tuffa södra Hockeyettan. Ett lag som har två raka träningssegrar i bagaget varav den senast skedde mot Mariestad BoIS.

Dagens intervju med Skövde IK:s tränare får ske via telefon denna gång då jag själv är ofin nog att åka iväg på semester denna vecka. Dålig mobiltäckning ger ett misslyckat första försök men på andra försöket fungerar det bra.

Hur är läget?

-Jo men det är bra tack. Vi har precis avslutat en träning här nu, en bra träning och det gör ju det hela lite bättre faktiskt, svarar ”Hellas”.

Vad tycker du om matchen mot Grästorp nu med några dagars distans?

– Det var en nyttig match för oss. Vi fick äga lite mer puck och vi hade en ganska pigg inledning där vi tog kommandot över matchbilden. Det stod 3-0 efter första och det kanske är lite i underkant för vi kunde producerat lite mer till och med. Vi går ned oss lite under matchens gång och tappar lite fokus i spelet vilket gör att de får tillåtas att komma in lite mer i matchen. Däremot tycker jag att vi effektivt stänger ute dem när vi inte får spelet att stämma riktigt. Bra boxplay och bra powerplay och det blev en seger så det klagar jag inte över, sammanfattar coach Hellström.

Jag upplevde att ni hade mer kvalitet i era grejor?

– Jo men så var det och det skall väl vara den skillnaden också. Det skall vara lite skillnad i kvalité och ett lag som spelar högre upp skall kunna hantera spelet med fart lite bättre och det tyckte jag vi gjorde, håller Johan med.

Drog ni på er några skador som förhindrar deltagande i onsdagens match?

– Nej det gjorde vi inte utan det är ju Adam Thilander som är fortsatt skadad och Dahlqvist (Ludvig) som varit borta i två veckor på grund av sjukdom men han började träna idag. Däremot spelar han inte imorgon men annars är det bara Thilander.

Det ser ut som det har gjort de här matcherna som varit då?

– Nej men det gör det. Vi har alla tillgängliga precis som det varit i de andra matcherna.

Hur gör du på målvaktssidan då, är det målvaktsbyte igen eller får Viktor Andersson ännu en match?

– Vi byter målvakt igen så det är Hugo (Fagerblom) som vaktar målet.

Två träningar sedan sista matchen, hur har träningarna flutet på här i början av veckan?

– Jo men det gå bra tycker jag. Vi har kört på rätt friskt innan isen och kört på bra och sedan har vi börjat snacka lite mer om taktiska detaljer. Vi kanske inte har haft riktigt så hög fart på våra träningar utan mer kring taktiska detaljer hur vi ska behandla olika situationer och då tycker jag vi gjort bra träningar.

Ni pratar om olika situationer och hur spelarna skall agera, hinner man med som spelare att göra det som ni pratat om i matchsituationer?

– Jo men i delar gör det de men det handlar om att skapa ett tankesätt hur man ska hantera vissa delar av spelet. Men det tar ju ett tag och allting kommer inte sitta imorgon av allt det vi pratat om dessa två dagar. Men vi pratar om det, vi tränar på det och vi får in det i matchsituationer men att allting klickar direkt, det gör det inte, men vi börjar hitta linjerna i det.

Jag har försökt att hitta information om hur det ser ut på coach/tränar/ledarsidan men det är lite svårt. Hur ser det ut, vilka kommer att köra i vinter?

– Vi har Viktor Måbäck som målvaktstränare, Fredrik Söder som fystränare. Mattias Gudmundsson är med i mån av tid som en liten resurs och bollplank för mig och laget. Sedan kommer Viktor von Haugwitz dubblera då han är i J20 som huvudtränare och assisterande åt mig i A-laget.

Det blir lite i mån av tid för Viktor också?

– Jo men så är det ju för ibland är ju J20 iväg och spelar och då är han ju med dem givetvis.

Ja de är iväg ikväll och möter Dalen de också?

– Ja de är i Norrahammar just nu och pucken släpps tjugo i åtta tror jag. Det blir en bra genomkörare för J20 där som gjorde en bra match här mot Tibro. Nu möter de ett bra lag som är liksom från serien ovanför och det gäller att bekänna färg och möta ett annat tempo så det är en nyttig match för dem.

Jag har svårt att följa med på läktaren vad du gör för förändringar i laget men jag tror ändå att du kört rätt så lika i bägge matcherna hittills?

– Ja det har varit väldigt likt i bägge matcherna här med inga förändringar ännu. Vi är fortfarande på jakt efter en form och killarna ska hitta rätt i spelet också innan man kan laborera allt för mycket. Jag tycker vi har en ganska bra grund här så det har varit väldigt små förändringar. Man kanske har valt att testa lite olika spelare i olika spelmoment.

Har du några speciella tankar inför matchen mot Dalen?

– Jag tror att det kommer bli en väldigt lik matchbild som vi hade mot BoIS faktiskt med ett högt tempo, det kommer vara en rejäl kamp kring det. Dalen är ett väldigt skickligt lag på att vända spelet så det gäller för oss att hamna rätt i positioneringen och att åka mycket skridskor. Det är ett skickligt lag som jag har ganska bra koll på och jag har tränat några av killarna tidigare så det kommer bli en bra värdemätare då jag tror Dalen kommer göra en bra säsong här också. Det ska bli jäkligt kul men som sagt, jag tror det blir en liknande matchbild som mot BoIS med högt temp och mycket kamp.

Sista hemmamatchen på nästan en månad då resten av träningsmatchandet sker på bortaplan, några tankar om det, är det ett medvetet val eller har det bara blivit så?

– Nej men det har bara blivit så och det är inget vi har tänk på att det är hemma först och borta sedan. Men givetvis kommer det att göra oss mer sugna till hemmapremiären att få kliva ut på isen inför våra hemmasupportrar. Det är en lång väntan som skapar ett sug hos både spelare och supportrar tror jag.

Då är jag nöjd där Johan och hoppas det kommer en hel del folk och hejar på er i sista hemmamatchen innan seriestart och att ni får en bra onsdagskväll på Billingehov.

– Ja tack så mycket och då får jag hoppas att du har det bra där du är.

EfteRsnack

Efter slutsignal kommer det vara ett efteRsnack vid Rebellernas supporterkiosk med två av spelarna ur Skövde IK. Dröj dig kvar 10-15 minuter då efteRsnacket kan bjuda på väl så god underhållning. Väl mött!