Sun 17 Jan Slut
Hockeylag KRIF 6
Hockeylag TRA 3
Sun 17 Jan Slut
Hockeylag Kalm 3
Hockeylag TYR 5
Sun 17 Jan Slut
Hockeylag HHHC 2
Hockeylag BORÅ 3
Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag HAN -
Hockeylag HHHC -
Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag BORÅ -
Hockeylag TYR -
Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag KRIF -
Hockeylag Kalm -

Inför SIK-Köping HC

 

Historiskt sett är Köping HC en motståndare som passat oss bra. Under de tio möten som varit klubbarna emellan har Köping endast vunnit ett och det var via straffläggning på övertid. I vilket fall, vi har en segersvit mot Köping HC på sex matcher varav sju vunnits med uddamålet så kamperna har trots sviten varit målmässigt jämna. Skall Skövde lyckas förlänga sviten under onsdagskvällen eller är Köping här för att bryta en förbannelse? Köping är förresten fortfarande på jakt efter sin första seger under full tid i den pågående serien. Känns scenariot igen?

Jag brukar stå i korridoren som löper utanför lagets omklädningsrum, tränarrummet och materialarnas utrymme medan jag väntar på att Skövde IKs tränare Johan ”Hellas” Hellström skall bli färdiga med sina göromål. Där sjuder det alltid av full verksamhet. Johan Planeby kommer släpande på ett lass med tårtor som han tar med sig in i omklädningsrummet. Planeby fyller år och då får man bjuda på tårta. Efter en stund kommer ”Hellas” ut ur omklädningsrummet och därför inleder jag dagens samtal med att fråga tränaren om han är mätt och belåten?

– Mätt o belåten? Aha, du menar tårtan. Nej vi är några av ledarna här som försöker hålla oss lite i form och har börjat gymma sex på morgnarna så då får man hålla sig ifrån godsakerna, skrattar Skövdes coach. Man måste föregå med gott exempel.

Då blir det lite mer tårta över till spelarna?

– Ja, haha, det kanske är några där som behöver lägga på sig några kilo så det kanske är bra.

Vad säger du om senaste matchen mot Forshaga som tyvärr slutade med en suddenförlust?

– Om jag blundar bort svårigheterna att göra mål så tycker jag att vi spelade bra. Vi hade ändrat på några saker och kom ut bra på bortaplan mot ett tippat topplag och jag tycker nog att vi var bättre i spelet än Forshaga. Men det gäller att göra mål och matchen går till sudden, som är lite lotteri, där Forshaga drar det längsta strået.

Fick ni några nya skador?

– Nej vi har inte fått några nya utan det är Johan Bok som har hjärnskakning sedan tidigare.

Tom Olsson är tillbaka?

– Ja han har varit med oss några dagar nu och är tillbaks och kör.

Hur har träningarna varit i veckan?

– De har varit bra och vi har haft bra träningar hela tiden efter matchen mot Linden. Vi pratade igenom några detaljer och justerade lite och det har vi tränat på bra med.

När jag tittade på tisdagens träning så ritade du vid ett tillfälle på taktiktavlan och beskrev något och avslutade med att säga ”nu tar vi det till nästa nivå”, var det någon extra finess i spelet du tyckte det var dags att införa nu?

– Nej så var det nog inte utan det var när vi tränade (”Hellas” försöker beskriva momentet de tränade för mig) och sedan byggde på med ytterligare ett moment. Vi gör ofta så vid våra träningar.

Nu pågår ju världsmästerskapen i friidrott och då är det alltid aktuellt med dopingkontroller, hur fungerar sådant i hockeyettan?

– Under förra säsongen så var det faktiskt inte en enda dopingkontroll på Skövde IK. I andra lag jag varit i som spelare och ledare har det nog varit en eller ett par kontroller per säsong. Då har de kommit och plockat ut tre spelare som fått lämna prover och vi får se om de kommer till Skövde denna säsong? Jag har fullt förtroende för spelarna att de vet vad de stoppar i sig för proteinpulver och liknande.

Du såg ju vem jag fotograferade ute i korridoren så du förstår antagligen att jag kommer be dig beskriva den egna produkten som trots sin låga ålder, 21 år, nu gör sin femte säsong med A-laget, #2 Axel Abrahamsson?

– Det är lätt att glömma bort hur ung Axel är, han gör ju faktiskt bara sin andra säsong som senior. Det är en spelare som har mognat och blivit säkrare i sitt spel. Det är en defensivt skicklig back som även börjar växa in i det offensiva spelet där han verkligen vill vara med. Det är en spelare utvecklad i Skövde som vi hoppas få nytta av länge.

Jag såg på träningen idag när han gjorde mål från blålinjen, han såg rätt nöjd ut och du skrattade med honom och sade något till honom?

– Ja, haha, jag kallade honom nog för snipern eller något sådant.

  Snipern

Nu skall ni möta Köping HC som fortfarande är på jakt efter sin första fullpoängare, vad säger du om dem?

– Vi har ju mött lag tidigare som jagat sina första poäng och förlorat mot dem så vad de har för poäng sedan tidigare är inget vi funderar på. Jag har tittat på några matcher med Köping och i de matcherna har de varit med och fightats om det så de är inget dåligt lag utan det kommer säkert att bli kamp om det.

Och vem väljer du att ställa i onsdagens match?

– Det blir Viktor (Andersson) som vaktar kassen!

Då önskar jag lycka till mot Köping!

– Det tackar vi för!

Även efter att onsdagens match spelats av håller Rebellerna i ett efteRsnack uppe vid supporterkiosken. Skövde IKs styrelserepresentant och webbtvkommentator Rickard Dahl kommer att intervjua två, förhoppningsvis segerrusiga, spelare ur hemmalaget ett tiotal minuter efter slutsignalen. Stanna kvar och lyssna på deras reflektioner över matchen och naturligtvis kan du även ställa egna frågor till de två spelarna, hämta en autograf, eller varför inte ta en spelarselfie eller två.

Väl mött till en trevlig kväll på fina Billingehov.