fre 13 mar Slut
Hockeylag MAR 1
Hockeylag TRA 0
lör 14 mar 16:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag TRA -

Slaget om Skaraborg, intervju 1 av 3

På måndag är det ett nytt slag i det pågående kriget om hockeytronen i Skaraborg. Derbyfighter som är bland de absolut häftigaste som ATG Hockeyettan kan bjuda på. Hemsidan bestämde sig för att ta hockeytempen på några av spelarna i Skövde IK som fostrats in i denna Skaraborgsrivalitet ända sedan barnsben. Vad tycker #16 Alexander Henriksson, #17 William Frödelius och #24 Oscar Forsmark egentligen om Mariestad BoIS HC och hur viktiga är derbyna. Vi träffades allihop efter torsdagens isträning och det samtalet med de tre sympatiska iskrigarna redovisas här som en liten följetång på tre avsnitt.

Jag får börja med att gratulera er till onsdagens härliga bortaseger mot Nyköping!

– Tackar, svarar alla tre spelarna leende och i mun på varandra.

Det kändes bra?

– Tuff bortamatch, svarar Alexander Henriksson.

Hur är det i bussen egentligen hem såhär?

– Det är livat, svarar Henriksson igen innan William Frödelius fyller på,

– Igår var det livat i två timmar men sedan var alla dödströtta. Nej men det är kul och det är en jäkla skillnad om man vinner eller torskar. Igår tog det tre och en halv timme hem och att sitta då och bara vara deppig, det är inget kul, det är roligare att åka hem och vara glada.

– Det är lugnare och tystare om vi förlorar, fortsätter Oscar Forsmark. Vinner vi så är det fart och liv på alla.

Vi kör lite individuellt här med er och jag tar er helt enkelt i nummerordning. (Alla nickar) Jag hämtade lite uppgifter på er från eliteprospects och där står det att #16, Henriksson är född 95 och går in på sin femte säsong med Skövdes A-lag. Sedan har du en Career Highlight med en SM bronsmedalj säsongen 12/13 i J20 och så är du även assisterande kapten i vårt lag, stämmer detta?

– Det stämmer.

Vad gör du privat?

– Privat studerar jag på Högskolan i Skövde på en ekonomi linje, jag läser mitt första år nu. Jag hänger här i ishallen väldigt mycket och annars sitter jag hemma med flickvännen så det är nog ett väldigt vanligt liv skulle jag gissa på. Hockey tar ju väldigt mycket tid och skolan också för den delen så det är mest fullt upp hela tiden.

Vad är din roll i laget?

– Nja, det är väl och bidra med tyngd framförallt i det offensiva spelet. Jag försöker spela ett rakt spel, fullfölja i duellerna och försöker vara stark på puck. Jag vill ju bidra framåt med mål och så också och det har väl börjat helt okej i vilket fall. Det är framförallt med min tyngd jag ska bidra mest med.

#17, Frödelius på fjärde säsongen i A-laget. Carrer Highlights är ju lite roligt där säsongen 14/15 (Här börjar forwarden skratta lite), J18 västra mest utvisade spelare. Sedan säsongen 16/17 är du den junior som gör mest poäng i division ett västra, är det rätt uppgifter på eliteprospects?

– Ja det stämmer bra.

Vad gör du privat?

– Jag jobbar, hänger här och åker hem och umgås med flickvännen lite och sådant där. Ett vanligt liv förutom att man hänger här mest hela tiden.

Vart jobbar du?

– Det är på Postnord.

Är det inte de som är rätt långsamma?

– Nej inte nu när jag har börjat där, skrattar den tuffe forwarden.

Och vad är din roll i laget?

– Ja rivig, slitig, täcka skott, vara en jävel att möta liksom. Sedan ska jag försöka bidra fram så mycket jag kan, det går inte alltid men ibland går det. Men mest är det att öppna upp lite ytor och sådant åt folk som är lite duktigare på handlederna och trycker in lite puckar.

Sedan har vi ”24 Oscar Forsmark, född 96 och gör sin sjätte eller sjunde säsong i A-laget beroende på hur man räknar och som även är lagets kapten, vad gör du privat?

– Jag jobbar på PLS här i Skövde och det har jag gjort under två-tre år. Det funkar bra att kombinera med hockeyn och jag trivs bra där. Annars är det mycket häng i ishallen, min flickvän och så kollar jag mycket fotboll på TVn, det är typ det.

Vad är din roll i laget då?

– Det är väl att jag ska jobba hårt, åka mycket skridskor, göra mina medspelare bättre och att vara en tvåvägsspelare som är bra i egen zon och försöka vara bra framåt och bidra med något mål ibland. Men det är främst att jobba hårt som jag ska bidra med.

Där har vi fått lära känna våra tre Skövdeprodukter lite bättre och det kan vara lagom med en skrivpaus för mig och en läspaus för er innan vi fortsätter med del två av intervjun imorgon.