inför Kalmar

Hammers skall revanschera sig dubbelt upp hemma i Halmstad Arena på onsdag.

Revanschlustan torde vara på topp inför onsdagens returmöte med Kalmar. Vi tänker så klart på 10-1:förlusten i det första mötet lagen emellan… en mycket märklig match för Hammers del, man vann ju bl.a. skotten med 42-38!?
Söndagens bristande insats uppe i Borås vore dock nog till tändvätska på egen hand. Då var skärpan inte den rätta utan det blev mest ett virrvarr där hemmalaget var effektivast.
– Vi gör ingen bra match där uppe… de kom med sex raka förluster i ryggen och vi hade sex vinster, känns ju lite typiskt att det då blev som det blev, säger Fredda som nu väljer att blicka framåt.

– Vi ska inte gräva ner oss för den matchen, vi har pratat ut om den och nu ska vi istället fokusera på nästa uppgift och göra ett så bra jobb som vi kan, säger han.

Bra, kan alltid bli bättre…
Trots att man blev nollade i Borås så har Hammers fortfarande seriens vassaste powerplay med strax över 25% utdelning. Men Fredda vill se att man blir än bättre i special teams. Störst chans till förbättring ligger dock klart på spelet i numerärt underläge. Efter att inte ha släppt in ett endaste mål i boxplay under sex matcher av försäsongen, samt seriepremiären, så föll man ihop i Kalmar när fyra mål släpptes in i denna spelform. Därefter har man inte riktigt hittat tillbaka till den tryggheten som man hade igen.

Det kommer bli lite småförändringar i truppen på onsdag. Hur dessa blir fastslås först under matchdagen. David Stenbacka är dock inte helt hundra efter sin skada, men han förväntas vara tillbaka inom kort.

 

Följ websändningen av matchen HÄR!