Fri 26 Feb 19:00
Hockeylag TYR -
Hockeylag HHHC -

Inför Huddinge IK – SIK

Två omgångar av allettan spelade och Skövde väntar fortfarande på sina första poäng. Kan de första ramla in i söndagens bortamöte mot seriesuveränen från den östra grundserien? Förutom att Huddinge defilerade hem förstaplatsen i den östra grundserien är de bland annat hela hockeyettans målfarligaste gäng och fullkomligt sprutade in sådan och var inte nöjda förrän hela 115 gjorda mål hamnat i motståndarkassarna. Därmed kan vi vara säkra på en sak och det är att ska man bortaslå Stockholmslaget så får vi hålla oss borta från fredagskvällens misstag och att man visar betydligt mer jävlar anamma än i hemmapremiären. Jag glömde visst att skriva att här får vi inte ta några onödiga utvisningar heller. Mot Huddinge har vi allt att vinna och inget att förlora för här är nog de flesta överens om att Skövde är underdogs. Med andra ord en fantastisk chans att skrälla!

Det är en kortare träning med spelare som har det gemensamma att de alla ser sammanbitna ut som hemsidan bevittnar på lördagsförmiddagen. Saknas på isen gör dessutom Jesper Emanuelsson och Robin Wallin och till råga på allt helvete har jag inte hunnit förbereda några frågor heller innan jag sätter mig ned med Fredrik Ljunggren och Jimmy Krusell för den sedvanliga införintervjun. Nu kan det bara bli bättre!

Det känns som att vi aldrig gav oss chansen i fredags, berätta om matchen?

-Nej jag håller väl med dig om att vi ibland får lite hopp i de här målen vi får och kommer in i det på det viset, bekräftar Fredrik. Spelmässigt tycker jag väl att vi har svårt att komma igenom Visby, vi har svårt att spela bort deras forecheck och tycker att de vinner betydligt mer närkamper än oss över hela banan. Jag tycker att det är absolut största grejen att de vinner mer dueller både vad det handlar om åkdueller, närkamper och returer, de vinner mer av alla små viktiga fighter som är därute. Det gör att de vinner matchen.

Jag känner lite såhär, man har suttit därinne och sagt till varandra att inte sämre än sjätteplats och det känns från sidan som att man inte tar de orden på riktigt allvar?

-Nu tycker jag kanske att vi går lite för långt då. Vi gjorde en mindre bra period i Vimmerby och sedan två bra och sedan har vi gjort en blek insats mot Visby så jag tror inte vi ska börja prata om en tabellplacering, jag tycker det är lite tidigt.

Jag fick skäll av mina kompisar igår kväll för de tyckte jag jinxa i fredagens inför vad det gäller skador. Hur är det med killarna?

-Wallin och Emanuelsson är inte tillgängliga i söndagsmatchen är de inte. Sedan får vi se vart det tar vägen sedan men inte imorgon åtminstone.

Jag tänkte inte på det under fredagsmatchen men på dagens träning såg det ut som att du möblerat om lite grand?

-Ja vi har gjort om lite. Lite omfördelningar både på backpar och kedjor och vi vill få lite liv i grejorna och ser vad det kan ge oss. Inga jättegrejer utan några småjusteringar vi tror kan slå väl ut.

Fritz Abrahamsson får ju axla ansvaret som andremålvakt nu så jag tänkte att du skulle få berätta lite om honom och honom har du ju inte berättat om förut?

-Nej just det. Han har ju varit med oss under hela försäsongen på någon träning i veckan så det har varit väldigt svårt att följa honom i matchsituationer. Jag har ju haft honom förut så jag vet vad det är för någon och det är en väldigt träningsvillig och tävlingsinriktad målvakt som är reaktionssnabb och tävlar om puckarna på det sättet. Inte samma storlek som våra andra målvakter så han får jobba på andra styrkor med reaktionssnabbhet och den tävlingen hela tiden skulle jag påstå är hans styrkor i spelet. Han är ganska ung ännu så han håller på att växa in i det.

Det är tre skador jag vet om, har vi något mer, någon sjukdom?

-Inget annat.

Huddinge borta, de vann väl östra?

-Ja det gjorde de.

Hur går tankarna inför matchen?

-Det är ju ett bra lag såklart. Jag tycker att vi som lag behöver bli lite rakare, lite mer svårspelade, tuff till oss lite i närkamperna. Det tror jag krävs i en sådan här tuff alletta och det känns det som att vi kanske har växt in i lite grand nu. Visby som vi mötte på fredagen är ett erkänt fysiskt lag och jag upplever att Huddinge är ganska fysiska de också av det jag sett, det är en sak som är viktig för oss att stå upp imorgon men också att vi är mer svårforcerade och att vi inte ger bort initiativet när vi har pucken utan att vi flyttar den framåt på ett tydligt sätt och attackerar kassen därifrån. Det är viktiga detaljer för oss tycker jag.

Idag blir det rekordkort men är det något du vill framföra, tankar?

-Nej inte mer än att vi har fått en start som vi inte vill ha men vi inser också att det är bara två matcher och att det är väldigt väldigt mycket ishockey kvar att spela och att det är ett viktigt budskap för oss att ha med oss i gruppen och att man inte redan nu börjar måla upp en massa negativa scenarion. Vi har haft två prestationer som vi inte har varit helt nöjda med, vi har fått stryk med 2–1 och 4–2 och studsar vi upp lite grand är vi helt övertygade om att vi kommer att vinna många hockeymatcher i den här serien också. Det är viktigt att ta med tycker jag så att vi inte blir nedslagna av det här. Visby var bättre än oss i fredags, vi förlorade med två och vi vet att vi kan betydligt bättre och det är det vi strävar efter.

Nej men då tar vi med oss det att vi inte är nedslagna utan vi är förbannade och revanschsugna?

-Absolut! Igår efter matchen deppigt och nedslaget, idag bygger vi vidare framåt och ser till att göra en bra prestation mot Huddinge. Det finns inte tid att grubbla utan det gäller att självklart dra lärdom av saker som inte blev bra och också ta med saker som vi gör bra för det gör vi varje match det också även om det är svårt att se stundtals när man är mitt uppe i det. Vi gör bra saker i fredags också och det finns mycket att ta med.

Bra, lycka till!

-Tack!

Matchlänken till webbsändningen hittar du här. https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-huddinge-ik-skovde-ik-wvb17e

Matchtråden på Rebellernas supporterforum hittar du här. https://rebellerna.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=952

Jag tar jättegärna emot läsarfrågor via mail. Skicka dem till per-erik.odh@rebellerna.com

  KRIGA SKÖVDE KRIGA!