Inför Skövde IK – Surahammars IF, söndag 27/11

I eftermiddag gästas vi av Surahammars IF. Ett bortalag som har hugg på Allettan-plats vid seger och som såklart kommer följa sin matchplan och spela tight och ta vara på chanserna som dyker upp. För SIK´s del krävs en uppryckning från i fredagskväll och betydligt större effektivitet. Hemsidan har tagit ett snack med huvudtränare Staffan Lundh om det som väntar.

Vi börjar med matchen i fredags. Förlust med 0-4 på bortais mot Tranås. Vad är dina reflektioner kring matchen?

-Vi möter ett bra Tranås först och främst. I mina ögon kanske en av de svårare bortamatcherna och vi gör en mycket bra första period och följer den plan vi har. Ett olyckligt mål under en avvaktande utvisning ger dom dock ledningen efter första. Sen har vi en väldigt tuff period  under andra periodens första 5-6 min där börjar i en man mindre från start som vi reder ut men får 0-2 direkt efter. Eget powerplay där vi försöker komma åt en retur och får utvisning för slashing. Spel 4-4  istället och för att jobba mot kvittering i överläge.

Det ger sen dom ett 4-3 läge med mål och även ett 5-3 läge med mål och utan att analysera vidare så är det väl lite gonatt där med 0-4 även om vi försöker och inte lägger oss ner och dör vilket är en moralisk styrka i sig.

Ett glädjeämne från matchen var ändå att Noel Sjökvist fick debutera i A-lagssammanhang och gjorde det med den äran?

-Ja vi tog beslut att plocka av Fritz i det läget och ge Noel en ypperlig chans att få visa vilken lovande målvakt han är  vilket han gjorde med bravur.

Slickat ”såren” och en bra träning igår lördag? Något särskilt ni som ledare tryckte på?

-Nej inte direkt utan man får se varje match för sig och analysera förlusten förstås men samtidigt bara sätta fart framåt igen. Bra med täta matcher så slipper man analysera så djupt och gå vidare har någon klok coach sagt så vi får följa det.

Eftermiddagens motstånd Surahammar har fått upp ångan och går för Allettan såklart. Bortamötet slutade i förlust med 2-3 efter sent avgörande i PP för hemmalaget. Vad förväntar du dig för matchbild idag?

-Vi möter ett lag med tight försvarsspel, målvakter som storspelat mer på sistone och vi gjorde inget mål sist så man behöver ju inte vara jättedjup i tankarna utan det gäller att se till at göra mål och vinna matchen. Dessutom en del vassa forwards som vi behöver ha koll på.

Vi har några spelare på skadelistan tyvärr. Hur är status med dessa?

-Vi kör samma lag som sist så det är väl rätt oförändrat sen fredagskväll.