Förlust i den första kvartsfinalmatchen mot Vimmerby

Det ville sig inte för HC Dalen som under tisdagskvällen ställdes mot Vimmerby i den första i bäst av fem matcher i kvartsfinalserien där gästerna vann med 2-0. 

 

Dalen valde som alla vet Vimmerby i kvartsfinalserien ett lag man har mött flertalet gånger tidigare och ska ha bra koll på. Skottmässigt så var det en jämn förstaperiod som länge såg ut att sluta mållös. Men med minuten kvar sköt Anton Carlsson 1-0 till Vimmerby. Tungt för hemmalaget så där kort inpå periodvila. Andraperioden var som den första en relativt jämn periode skottmässigt. Dalen hade dubbla försök i numerärt överläge men Robin Christoffersson i Vimmerby-målet spelade bra.

I den tredje brakade det loss mellan lagen och det blev minst sagt grinigt efter att gästerna ökat på till 2-0 genom Pelle Ström. Dalen försökte få till en reducering mot slutet när man plockade ut Oscar Malm. Men Vimmerby höll undan och lyckades vinna den första kvartsfinalmatchen. Returen spelas redan på onsdagskvällen, även den hemma på Smedjehov. Skönt för Dalen som gärna vill studsa tillbaka direkt.