Välkommen till HC Dalen, Jesper Svensson

HC Dalen breddar organisationen genom att lyfta in Jesper Svensson i föreningen. ”Ska bli oerhört roligt att få arbeta inom idrotten igen”.

 

Jesper Svenson har en lång fotbollskarriär bakom sig och är känd i bygden efter sin tid i Jönköpings Södra. Nu byter han sport och kommer bredda organisationen. Dalens ordförande Cale Jonsson välkomnar Jesper Svensson:

– Först och främst är det väldigt kul att Jesper valt att hoppa på tåget hos oss i Dalen. Han har en gedigen idrottsbakgrund och driv. Samtidigt så har han spelarperspektivet och kan se vad våra spelare behöver och stötta dem längs vägen. Han kommer gå in på marknad och med sitt stora kontaktnät och idrottspersonlighet så kommer han tillföra väldigt mycket åt organisationen samtidigt som han kommer stötta sportchefen, Oscar Josefsson, i sitt arbete. Detta är ett sätt för oss att stärka och utveckla klubben i takt med vad vi gör på isen.

 

Jesper själv ser fram emot att återigen få tillhöra och arbeta inom idrotten även om han byter fotbollskor mot skridskor framöver.

– Detta ska bli oerhört spännande och roligt och jag är tacksam för möjligheten. Jag har saknat att jobba med idrott och den gemenskap man får inom den. Jag spelade i HV71 tills jag var 15 så det är den korta karriär jag hade inom hockeyn. Min tjänst i Dalen kommer vara inom marknadsdelen men även i övergripande frågor.

Du har ju spelat fotboll på elitnivå under många år och blivit en profil här i Jönköping, vad tar du med dig från din aktiva karriär in till Dalen nu framöver?

– Erfarenheten jag samlat på mig genom åren och hur det är att tillhöra en elitklubb. Jag kommer jobba en del med spelarna personligen för att se till att vardagen utanför fungerar på ett bra sätt. Det kan vara allt ifrån lägenhet till arbete. Jag har ju själv erfarenhet som spelare och vet hur viktigt det är att må bra vid sidan av planen. Sen kommer jag ha ett nära samarbete med Oscar Josefsson och försöka underlätta hans arbete på olika plan.

Piotr Arvidsson
Media & kommunikation
HC Dalen