Skratt och vinnarskallar på första samlingen

Bois hade idag en första samling med alla spelare. Även nyförvärven hade nämligen bjudits in till en första träff med laget för gemensamma tester och lekar för att de skulle få känna på varandra lite. Och det bjöds både på skratt och vinnarskallar när den prestigefyllda femkampen kom att avgöras. 

Det var en strålande vårsol som gassade på under hela dagen. Skönt givetvis då det mesta arrangerades utomhus, men kanske lite väl varmt under Coopertestet som var punkt två på förmiddagsprogrammet, spänsttestet var punkt ett. Trots det så var Bois assisterande tränare Peter Isgren nöjd med killarnas resultat.

– De har visat på bra takter, alla ligger bra med och väldigt samlade det är jag nöjd med. Sedan är det några som sticker ut mer än andra, som Tobias Aronsson och Filip Stenlund som hoppade 2,80 i spänst-testet, det är riktigt bra.

En annan som var ruggigt bra och fick ett nytt smeknamn var Jesper ”Kenyanen” Lindén, som dominerade kraftfullt i Coopertestet där han var nästan långsidan före tvåan och ändå inte verkade vara trött när han skar mållinjen. Då såg andra betydligt mer plågade ut…

Manne Håkansson spurtade kraftfullt i mål. 

Efter förmiddagens tester så bjöds det på mat och efter det så var det dags för en femkamp. Under frisbeegolfen så visade Anton Blomberg på fina takter, han hade ”golfat” tidigare, det syntes.

Isac Ohlsson laddar på med frisbeen.

Efter det så var det dags för stafett. Där skulle alla första bära varandra en strecka innan man skulle köra skottkärran med alla. Instruktioner som inte var helt enkla att förstå verkade det som, så Lukas Larsson körde som skottkärra X gånger i rad innan det påpekades att det var han som skulle köra. Vinnarskallen Lukas tände till, kastade kepsen och skyllde på dåliga instruktioner. Förhoppningsvis så förstår han bättre instruktionerna om hur han ska spela i vinter….

Lummiga Johannesberg bjöd på en fin inramning till stafetten.

Nästa gren på programmet var en samarbetsövning. På en stor skiva med hinder och hål på så skulle en boll föras från start till mål, och alla stod vid var sin sida och höjde och sänkte för att få bollen att gå åt rätt håll. En gren som de snabbt lärde sig, i semifinalerna tog det 2½-3 minuter, i finalen sedan räckte det med 1,15.

Ronny ”Rockstar” Helander var en stenhård domare under alla tävlingar, så också denna gång. 

Näst sista gren var cornhole, alltså att med ärtpåsar pricka ett hål i en lutande bräda. En enkel men rolig gren som lockade till både skratt och jubel. Speciellt avslutningen i finalen. Där låg Jesper Lindéns lag under med två ärtpåsar när Jesper kastade sitt lags sista ärtpåse, och med den så sänkte han inte bara den han kastade utan dessutom TVÅ andra och hans lag vann därmed grenen med en poäng!

Taktiksnack inför grenstarten. 

Sista gren ut var en teknikbana. Då fick laget lite välbehövlig svalka då man intog B-hallen där det iordningsställts en bana som man skulle ta sig igenom med innebandyklubba och boll. Något som coach Helander hade vissa svårigheter att fixa när han skulle visa banan.

Över, mellan, slalom, fram och tillbaka. De såg rätt hemma ut med klubbor och boll!

Vinnare blev till slut lag Jesper Lindén, som utöver den assisterande kaptenen också bestod av Anton Blomberg, Joel Thulin, Andreas Thelander, William Sundberg och Andreas Axelsson.

Dagen avslutades sedan med grillning och samkväm, men då hade undertecknad åkt hem så laget fick lite tid för sig själva i alla fall.

Hemsidan passade också på att få filmade intervjuer med våra värvningar utifrån, så ni har lite att se fram emot framöver.

Av Krister Holm