Målskytten vill fortsätta ge till fansen

Feliks Morozov har fått en första smak av ishockeyn i Lombia.

Och han gillar det.

– Kul att så många supportrar kom och tittade. Jag hoppas att de fortsätter att stötta oss, säger nyförvärvet.

 

Över 600 personer såg träningsmatchen mot Narvik under försäsongen. Utan att ha tid att undersöka saken närmare undrar man ju om det är ett publikrekord för en träningsmatch för KIF:s del.

Hur som helst så bådar det gott inför säsongens kommande publiksnitt.

Tvåmålsskytten i övertidstorsken mot Narvik fick visa vad han kan redan i det första mötet med de nya fansen.

– Jag vill visa mig från min bästa sida i varje match. Jag är en tvåvägscenter som gillar att skapa chanser för mina lagkamrater, sprida energi, bidra till offensiven och hjälpa laget att vinna matcher, det är det viktigaste, säger 23-åringen på utmärkt engelska.

 

Under totalt fem säsonger spelade han ishockey i både USA och i Kanada. Därav de fina språkkunskaperna.

Feliks Morozov har landskamper från J18 upp till A-landslaget på CV:et. Han har även spelat Champions Hockeyleague med Donbass.

I fjol gjorde han fina 37 poäng på 30 matcher i franska andraligan och Cholet.

Nu är det KIF som gäller.

– Det här är en bra möjlighet för mig. Jag ser det här som ett fint tillfälle att utvecklas som spelare och samtidigt hjälpa laget till en fin säsong. Jag gillar den svenska ishockeyn. Spelarna här är skickliga och spelar med en hög fart.

Vad tycker du om Kiruna hittills?

– Jag gillar det. Det är annorlunda. Naturen är fin. Jag och min flickvän Diana har varit ute och vandrat och plockat blåbär och lingon. Det är skönt att göra något helt annat och koppla bort ishockeyn ibland.

Även hunden Baileys fick vara med ute i Kirunaskogen.

 

En stor fördel när man kommer till ett nytt land och en ny stad är så klart att ha en god vän vid sin sida. Feliks har känt Artur Ogandzhanyan sedan de var sex år gamla. De har vuxit upp tillsammans och spelat ishockey ihop så länge de kan minnas.

– Det kommer att göra anpassningen här enklare. Man känner sig mer bekväm, säger Feliks.

I helgen kunde ni läsa intervjun med Artur på hemsidan. Bland annat berördes kriget i hemlandet. Och självklart är det svårt att inte ta upp frågan när man pratar med Feliks Morozov.

Inte heller han har något emot att prata om det.

– Det är något som verkligen gör en upprörd. Jag är hela tiden orolig för mina vänner och familj där hemma. Lyckligtvis känner jag ingen som har dött eller blivit skadad. Det är inte lika lätt för mina föräldrar att bara packa och lämna landet. De har hela sina liv där.

Tänker du mycket på dem?

– Ja, det är svårt att inte göra det. Jag pratar med dem då och då för att kolla så att de är säkra. Men när jag väl kommer till rinken är det full fokus på ishockeyn.

Vad tänker du om kriget?

– Jag hoppas bara att konflikten är över så fort som möjligt. Det finns bättre saker att göra med sitt liv än att kriga. Jag ser det som att kriget startade utan en egentligen anledning. Ryssland har hittat på en story. Och deras propaganda hjärntvättar ryssarna.

Tror du att krigsslutet är nära?

– Personligen vet jag ingenting. Jag hoppas bara det.

 

Mattias Heikki