Inför Mariestad BoIS – Skövde IK

Ikväll är det dags för säsongens andra derby (även om det spelades två på försäsongen). Men det vet vi väl alla att derbyn på försäsong inte är där för spelet i sig utan för ekonomin…? Klokt kan tyckas, lite urvattnande kan tyckas. Hur som helst, ikväll åker vi till Mariestad för bortamatch och det kommer att bli en tuff batalj mot ett hemmalag som inte bara vinner utan gör det med råge. Första derbyt i serien var om vi ska vara ärliga en ganska intetsägande match som inte riktigt andades den derbykänsla vi är vana vid. Kommer det slå gnistor om kvällens drabbning tro?

Vi börjar med senaste matchen mot Borlänge. Vad är dina tankar kring matchen med några dagars perspektiv?

-Egentligen mest skönt att vi kan städa av de här matcherna på ett bra sätt. Stabilt, snyggt och effektivt dessutom 3p närmare vårt höstmål.

6-2 kändes ändå som ett resultat i underkant. Det känns som att det är större skillnad mellan lagen på övre halvan och undre halvan av serierna denna säsong. Tankar kring det?

-Svårt att bedöma seriens styrka på det viset. Vi får väl se det som att framförallt så har vi blivit bättre med tiden. Jag tycker vi har mer verktyg för att lösa dessa matcher. Det krävs dock alltid en grundinsats i hårt jobb i dessa matcher annars går man på en mina.

Vi släpper det som varit och blickar fram emot kvällens match mot Mariestad på bortais. Vi förlorade mot dem med 1-4 senast och har såklart revansch att utkräva. Vad blir viktigast att fokusera på för er del?

-Det är väl egentligen ingen skillnad på det vi ska göra ikväll kontra i söndags men vi får ha respekt att det är ett bättre lag. Med allt vad det innebär typ ett starkt försvarsspel. Men helt klart också inte vänta till 59 minuten för att göra vårt första mål som hemmaderbyt. Det blir en bra utmaning för oss att möta serieledarna på bortaplan. Mycket folk och härlig stämning, så mycket bättre blir det inte.

Vi går vidare med truppstatus. Lukas Smith saknades på träningen igår, vad är status där? Även Willis saknades, dag till dag, eller borta lite längre? Någon annan förändring i truppen?

-Lukas fortsatt sjuk och Willis rehabar ett tag till. Jesper Emanuelsson är åter med i laguppställningen.

Vem vaktar kassen i afton?

-Det gör en av våra målvakter. 😃