Inför Skövde IK-Tranås AIF

Imorgon lördag är det dags för nästa tuffa batalj när Tranås AIF gästar Billingehov. Det är ett Tranås som imponerat och ligger på samma poäng som SIK i tabellen. De hade sju raka innan de till slut förlorade senast mot Lindlöven på hemmais. Så det lär vara ett riktigt taggat bortalag som skrinnar in på isen när pucken släpps kl. 15.00 imorgon.

Vi gör som vanligt och snackar ner senaste matchen, derbyt borta mot Mariestad. Det blev ett minst sagt spännande slut på matchen?

-Det kan man väl säga och välregisserat från vår sida. Jämn, tät match som vi avslutar starkt i. Vad som är rättvist och inte kan man alltid dividera om beroende vilken sida man står på och vi ser att vi gör tillräckligt bra saker för att vinna matchen.

Vad säger du om matchen som helhet från vår sida?

-Jag är nöjd med vad vi presterar men drar väl på oss några för många utvisningar som kan straffa oss i matchen. En borta match som man får offra lite extra för att tro hem typ tuffare med domslut och liknande. Ett mål mer än motståndaren räcker.

Som tidigare nämnt så brukar inte ni tränare gilla att hylla enskilda spelare men en kedja som återigen var väldigt framträdande var den med Jesper Andersson, Tommy Lee och Emil Smedberg. De verkar ha hittat varandra mycket bra?

-Ja de är riktigt bra och spelar med hög fart vilket Mariestad fick erfara speciellt vid första målet där backen till slut hamnar bakom målvakt och målvakt nästan står med ryggen ut till slut. Inte lätt att hålla reda på dom när de snurrar igång.

Vi släpper onsdagen och fokuserar framåt emot lördagens hemmamatch mot Tranås. Vi vann mot dem på bortais med 6-3 och de har revansch att utkräva. Vad säger du om Tranås såhär långt in på säsongen?

-Det är väl ungefär som förväntat med dom. Det ser väl ganska likt ut mot tidigare år, mycket fart.

Är det något särskilt ni trycker på till matchen?

-Det gäller väl att vara redo precis som senast och att vi fått den matchen i benen mot ett topplag innan gör oss bara gott. En annan nivå på dessa matcher än de vi hade tidigare efter uppehållet. Sen ska vi väl kolla av om det är något speciellt just inför denna match.

Lördagsmatch då den är flyttad från söndag pga krock med Skövde AIK´s kvalmatch till Superettan. Gör det någon skillnad på förberedelserna?

-Inga större men bytte torsdagen till ledig dag istället för fredagen.

Status på truppen?

-Inga större förändringar som vi vet nu. Finns väl lite småskavanker som det brukar efter att ha bärgat 3 derbypoäng.

I mål ställer vi en av målvakterna…? 😊

-Ja , det är dumt att ändra på den taktiken.