Inför Vimmerby hemma

Återigen en mycket viktig match redan i morgon, när topplaget Vimmerby kommer på besök till Billingehov. Vimmerby leder serien och imponerar med sitt spel. Laget har inga egentliga svagheter och inger respekt med sin förmåga att situationsanpassa sitt spel både under match och mellan matcherna. En skaplig motståndare för hemmalaget med andra ord!  

Skövde IK gjorde en riktigt bra match och tog två viktiga poäng i bortamatchen mot Visby i en sevärd och underhållande match med många ansikten. Laget visade stundtals upp en imponerande omställningsförmåga, men visade inte minst något annat under 65 minuter inklusive straffläggning, nämligen riktigt rejäla kämpatag och kyla under straffläggningen och det gav till sist poängen. Glömt något? Felix Tengvall, Skövde IK:s målvakt, som var fenomenal!

Staffan Lundh, Skövde IK:s coach, tycker så här:

Matchen mot Visby

– En jämn match som kunde ha slutat lite hur som helst, men nu var det vi som till slut tog hem två poäng och det får vi vara nöjda med, även om det nu inte blev tre poäng. Vi gör en bra första period och det kom lite som en kalldusch när vi plötsligt ligger under med 2-3 i början av andra, något som vi inte förtjänade, tycker jag, men vi klarade det på ett bra sätt. Sedan tuggar det på där vi växlade puckinnehav i stort sett hela matchen och 3-3 vid full tid är väl inget att säga om egentligen. I förlängningen hade vi väl inga större chanser vad jag kommer ihåg och de hade ett längre puckinnehav i slutet, men det redde Tengvall upp. Vi satte två kyliga straffar utan att kladda till det i onödan och de missar och därmed vann vi. Det är så här det kommer se ut i fortsättningen. Alla lag är bra och är väl förberedda och det kommer att bli många gånger då tillfälligheter avgör.

Vimmerby

– Ännu en tuff motståndare. De har alla delar som de har byggt på under grundserien och nu förstärkt med spelare under resans gång inför allettan. Det är svårt att få koll på vissa delar under matcherna och de är lite svårlästa. De ligger där de ligger av en anledning. När vi mötte dem där nere, så gjorde vi egentligen en ganska dålig match men ändå spelade vi ganska jämnt mot dem och vi började bra, något vi får ta med oss till matchen i morgon. 1-4 speglar inte den matchen rent spelmässigt, men vi måste upp i nivå hela matchen och inte bjuda på några mål, som vi gjorde senast mot dem.

Matchförberedelser

– Inga större grejer utan det är vila och återhämtning som gäller. Värmning på förmiddagen och några korta genomgångar och sedan är det match kl 16. Bara att acceptera och inget konstigt egentligen att det är så här när det är tätt mellan matcherna.

Laget

– Som jag ser det just nu så blir det inga större förändringar. Vi hoppas på att Karl Jonsson är tillbaka och åter in i laget.

Vi hoppas nu att laget hinner återhämta sig efter slaget om Visby – som angriparen vann igen (första gången 1361) – och att man är beredd i morgon, när topplaget från de småländska lingonskogarna kommer på besök! Lycka till!