Inför KRIF Hockey – Skövde IK

Dags för sista resan till Blekinge denna serie för möte mot KRIF. Först som sist bör sägas att det finns inga dåliga lag i den här serien. Känslan är att KRIF ibland ses lite över axeln, eftersom man ligger sist med 10 poäng. KRIF har haft  lite otur av och till och det är alltså laget som spelade bort både Troja och Borås i grundserien från att spela i allettan. Det är alltså en tuff uppgift som väntar för Skövde, ett lag som också haft oflyt de senaste matcherna, där poängskörden kunde ha varit större med lite större medstuds. En sak som inger hopp är att spelet har blivit allt bättre sedan dippen i mitten på serien och laget är svårslaget. Staffan Lundh, lagets coach, tycker så här:

Tranåsmatchen

– Jag tycker vi gör en bra match. Det är chanser åt båda hållen. Det är tighta matcher hela tiden och så var det den här gången också. Det är bra lag hela vägen och så har det sett ut och så kommer det att se ut. Synd bara att vi inte kunde få med oss någon mer poäng. Matchen blev som vi hade förväntat oss. Tranås gör mål men de släpper också in mål. Vi vårdade pucken hela tiden och gjorde nog en av de bättre matcherna vi har gjort egentligen och därför fick vi aldrig tryck på oss. Nu är det bara att lägga den matchen bakom oss.

KRIF

– En viktig match för oss förstås. Det skulle smaka med tre poäng, men det är ett bra lag vi möter och en lika svår match som mot alla andra lag. De är disciplinerade och starkt organiserade och vågar hålla i pucken, så det gäller att vi inte går bort oss och springer på för mycket. De kom femma i södra serien och kom före Troja och Borås och det säger en del. De har en del starka spelare som kan avgöra. Vi har filat på en del småsaker i vårt spel inför matchen. Vi har mött dem i en match och vet rätt bra hur de kommer att spela. För vår del gäller det att utnyttja lägena när de dyker upp, för lägen kommer vi att få.

Laget

– Inga förändringar. Målvakten Carl Hjälm åker med och det var ingen hjärnskakning utan det var mera en försiktighetsåtgärd från vår sida när vi plockade av honom inför tredje perioden, så det känns bra.

En svår match väntar och det vet man om och här är det inte tal om någon underskattning. Skövde har nu allt i sina egna händer och bortalaget går självklart för tre poäng, något som skulle förbättra läget inför de två sista matcherna, då toppmotstånd väntar med Kristianstad hemma på lördag och därefter Halmstad borta på onsdag.