Avstämning med sportgruppens Johan Frick!

För exakt två månader sedan så tillkännagavs att Bois bildar en sportgrupp bestående av Carl Johansson, Filip Thörnqvist och Johan Frick. Utöver presentationsintervjuerna så har ni läsare ännu inte kunnat läsa någon intervju med en av sportgruppens medlemma, nämligen Johan Frick. Det är med andra ord hög tid för en avstämning!

Hur har de första två månaderna i sportgruppen varit?

Det har varit väldigt roligt att vara på andra sidan i förhandlingarna. Sedan har det varit mycket se och lära, att se hur man jobbar. Så det har varit mycket att sätta sig in i och mycket spelarsamtal.

Vad har du tagit på dig?

Först och främst att kolla hockeymässigt på spelare vi varit intresserade av och även att prata med dem. Jag har inte skött så mycket agentsnack, och det är skönt att kunna fördela uppgifterna lite. Sedan har givetvis alla kollat på alla spelare så man kan säga bu eller bä om dem.

Hur pass koll har man på andra spelare när man själv spelar?

Mindre än man tror. Jag har ändå spelat 12 säsonger, så jag tycker att jag borde haft mer än vad jag hade. Sedan kan man ha en uppfattning om dem när man mötte dem och en annan när man ser dem nu, så jag hade helt klart sämre koll än vad jag trodde jag hade.

Hur har steget varit?

Det är ett ganska stort steg, man är ändå ytterst ansvarig för vilka som ska få representera vår fina förening, så det är ett stort steg. Så jag känner att jag framför allt måste sätta mig in i hur personligheterna är, så det blir rätt. Det är kanske den svåraste biten, vad det är för människor.

Än så länge är det sex nyförvärv, vad har du att säga om dem?

Det är alla unga och hungriga spelare som står i begrepp att blomma ut, även om kanske Viktor Nilsson Westlund blommade redan förra säsongen. Men där ser vi att det finns ännu mer att få ut, att han kan bli än mer allround. Sedan har vi Kevin Engvall, honom finns det väldigt mycket hockey i som han inte fått ut ännu, men det är en väldigt seriös spelare och person som verkligen vill något med sin hockey. Sedan har vi Emil Smedberg som jag hade jag bra koll på innan, han var alltid väldigt jobbig att möta då han kan vara riktigt grisig på isen, han har Boisandan i sig redan och är dessutom en otroligt bra skytt. Sista 3 meterna in mot mål är han topp i ligan. Sedan har vi Adam Karlsson som blommade ut målmässigt förra året. Det är en otroligt snabb spelare, och vi tror att har har ett steg till i sig när har får tävla på alla träningar och i alla matcher, att få spela en alletta kommer göra honom gott. Det var forwards, på backsidan så var Marwin Wedemo klar innan vi kom in i sportgruppen, men han har tillhört toppen av backar i norr. Han är ung men har ändå gjort två säsonger med bra statistik och omdömen, det är en rejäl pjäs. Sedan Felix Bergkvist som är den defensiva kuggen vi tagit in. Där finns det mycket hockey, han spelar alltid smart, sätter förstapassen som man verkligen vill att en back ska göra, och han spelar efter sina styrkor hela tiden.

Nu har det dock varit stiltje på sillyfronten ett tag, sitter ni på händerna?

Nej det gör vi verkligen inte, det är hårt jobb dagligen. Men det är några parametrar som ska falla på plats, tyvärr fick vi negativt besked om Skövde, sedan ska spelare ta beslut med, vi har lite bollar ute.

Du nämner Skövdes konkurs, hur påverkar det er?

Det är klart det blir negativ påverkan på inkomster och utgifter, de ska sedan dras någonstans ifrån, så vi fick dra ner på spelarbudgeten givetvis. Man måste ju anpassa den efter vad vi kan få in och utgifter vi har.

Innebar det att ni fick tänka om lite?

Både och, det är klart vi inte vetat helt var vi hamnade med spelarbudgeten, sedan har vi haft bollar ute som vi väntar på, de väntar på eventuellt spel i högre serie. Vi vill ju inte heller att de ska ta för snabba beslut utan vara säkra på att de verkligen vill spela hos oss med.

Finns det några spelare i pipen?

Backsidan har vi ett namn att släppa närmaste tiden, sedan kanske vi kan släppa en forward nästa vecka, men vi kan också gå bet på den, så det är svårt att säga. Men backsidan är spikad kan man säga.

Och målvaktssidan?

Vi jobbar med den biten.

Vi supportrar är ju otåliga som vanligt, helst vill man ju ha spelarpresentationer dagligen. Blir du otålig också?

Det är man ju absolut, första veckorna presenterade vi två spelare per vecka, och man vill ju gärna presentera nya spelare så fort som möjligt. Men när man bara har ett par platser kvar att fylla så är det otroligt viktiga platser, det är en toppcenter och en toppvinge som ska in bland annat, då kan man inte jobba för snabbt, det är viktiga positioner som vi ska sätta, så vi behöver jobba hårt och noggrant så det blir rätt.

Det finns väldigt mycket fler lediga spelare på marknaden än vad som ’r vanligt så här års, och det är också ovanligt många lag som fortfarande har många lediga platser att fylla i sina trupper. Vad tror du det beror på?

Mycket hänger på att alla vill ta ett steg till en högre serie, på gott och ont, man kanske har lite för bråttom att titta uppåt eller utomlands kan jag tycka. Som Norge, som norpar mer och mer från ettan. Det ger en tuffare konkurrens, men känslan är inte att de inte skriver på för att vänta på anbud från andra ettanklubbar, anledningen är att de vill avvakta chans till spel högre upp.

Hur upplever du annars att ni står er i konkurrensen?

Väldigt bra än så länge, och då har vi värvat spelare som ska ta ett steg till. Sedan handlar det om att få in en toppcenter med och kan vi få det så känns lagbygget riktigt bra nu.

Ni har nio forwards under kontrakt, vad ska in på de sista fyra platserna?

Just nu är det två centrar och sedan en toppforward till, och det ska inte vara vad som helst, sedan kan vi ge någon underifrån chansen med på den sista platsen. Så två centrar och en forward ska värvas ytterligare.

Hjälper ni spelarna som kommer utifrån med jobb och lägenheter?

Ja lägenhet får vi bra hjälp med av Calles mamma som har bra kontakter. Så lägenhet finns när de kommer, jobbiten är svårare att lösa så här tidigt, arbetsgivarna vill ju träffa spelarna innan de får anställning och de måste få ett jobb de trivs med så de måste ju vara på plats. Men mår de bra vid sidan av så mår de ofta bra som spelare. De måste ju jobba för att gå runt, så det får vi hjälpa dem med.

Då avslutar jag med att önska en riktigt härlig sommar, hur ska du tillbringa den ni när du inte behöver tänka på hårdträning?

Det kommer bli otroligt mycket tid med familjen och så ska jag fortsätta att renovera huset med, det är lite kvar där. Sedan ska vi på en liten minisemester och bröllop med, så det blir lite av varje. Det ska bli skönt att bara kunna gå ut och jogga lite istället för att träna hårdträning.

Av Krister Holm