Seriefinal idag!

Idag möter Mariestad Borlänge på bortaplan i en match där segraren kommer att leda serien när matchen är färdigspelad, med andra ord en klassisk seriefinal. Hemsidan ringde upp Bois assisterande tränare Peter Isgren för att höra om läget i laget inför toppmötet.


Summera förra matchen!

Det är en stabil insats, där vi har ett bra försvarsspel som lade grunden till segern. Nyköping hade mycket puck i första perioden men försvarsspelet gjorde att vi sedan successivt kunde ta över och sedan gjorde vi två mål i powerplay. Vi var nöjda med killarnas insats.

Ni hade matcherna innan haft problem med målskyttet, men nu fick ni göra fem mål, vad betyder det?

Det är alltid positivt att göra mål och få utdelning, det bygger självförtroende.

Ni leder just nu serien och i eftermiddag så möter ni Borlänge i en seriefinal. Hur går tankarna inför matchen?

Vi ser fram emot matchen i eftermiddag. Det blir hur kul som helst att få spela seriefinal.

Vad blir viktigt för er att tänka på i dagens match?

Som alltid att vi måste jobba efter vår spelidé och att alla spelare gör sin roll i 60 minuter. Det kommer krävas att vi tävlar bättre än Borlänge både med och utan puck, om varje centimeter av banan. Så ett kopiöst jobb kommer krävas. Borlänge är ett bra lag och har en tydlig idé hur de vill spela. Men gör vi det vi ska har vi goda chanser att vinna ikväll.

De har en förstakedja med Galbavy-Elfsberg-Persson som legat bakom majoriteten av deras poäng. Hur ska ni sätta stopp för dom?

Det gäller att vi ligger på rätt sida när de har pucken och hålla dom utanför oss. Det kommer krävas mycket skridskoåkning, det ryktas om att ”Pajen” (Markus Persson) är avstängd, men det vet vi inte än. Men även om han är det så har de en bra förstafemma ändå. Borlänge har bra spelare rakt igenom så vi kommer inte sätta någon speciell femma mot några utan vi får göra det som ett lag. Med vår spelidé och ett bra försvarsspel så får vi våra chanser.

Apropå avstängningar: Erik Olsson fick matchstraff förra matchen mot Nyköping, är han avstängd idag?

Han är spelklar, vi har inte fått något besked om att han ska vara avstängd.

Innebär det att alla är spelklara?

Ja alla är spelklara.

Och hur kommer ni att formera laget?

Det gör vi kl 14 när vi har genomgång med spelarna. Men vi har med oss sju backar och tretton forwards, så Joar Hellström är inte med upp och Jimmy Hellström är fortsatt utlånad till Töreboda.

Av Krister Holm