Femetta i årets första match

Det blev till slut en komfortabel seger för herrarna borta mot Sollentuna i årets första match. Men femettan hängde långt inne.

Hammarby inledde vårserien utan poäng. I hemmapremiären i måndags togs den första poängen för denna serie när man föll i förlängningen mot Wings i Sätra. Under fredagen var det dags igen för match. Denna gång fick vi en efterlängtad trepoängare.

Det var dock hemmalaget Sollentuna som började bäst. Stundtals åkte de åttor runt våra backar och Hammarbyspelarna syntes helt enkelt inte hänga med i tempot. Därför var det inte direkt orättvist att det var de rödklädda som tog ledningen i slutet av den första perioden. Sebastian Andersson som vaktade Bajen-kassen under kvällen var totalt chanslös och hemmaledning efter den första perioden

Två mål av Kokkonen

Första minutrarna av mittenperioden var Bajen på hugget. Dock föll tempot och Sollentuna kunde ta över igen. Hammarby syntes inte ha fått med sig spelet alls från den första matchen mot Wings. Dock stod det fortfarande 1-0 på tavlan. Då, från ingenstans, kämpar kaptenen Marcus Carlsson in kvitteringen. Inte alls rättvist, men dock så otroligt skönt. Vilt jubel på kaptenen och 1-1 på tavlan.

Den tredje perioden var Bajens från start till mål. Först gjorde Niklas Rosenberg 2-1 i en väldigt tilltrasslad situation. När sedan den tillresta Bajenklacken ropat något i stil med att laget skulle öka takten gjorde laget det. Först ut var Robin Kokkonen två gånger om och avslutningsvis Felix Johansson.

Med tanke på hur effektiva och hur pass bra Hammarby spelade i den tredje perioden blev segern ganska rättvis ändå. Dock speglar inte 5-1 på tavlan matchbilden alls.

Hanviken väntar på söndag

Nästa hemmamatch är på söndag då Hanviken kommer på besök till SDC-Hallen klockan 16:00. Trots dagens trepoängare lämnade inte Bajen jumboplatsen men vi har kontakt med lagen ovanför. Sju poäng upp till serieledande Wings och en poäng upp till säker mark.

Det viktigaste är i alla fall att vi är obesegrade i denna serie, det tar vi med oss till nästa omgång.