Nya regler i Hockeyettan i år

Som vanligt med en ny säsong kommer det nya regler eller tolkningar med den. Under måndagen fick spelarna i Hammarby Hockey presenterat av domare Henrik Fluch om vad som gäller i år.
Det är egentligen sex nya regler i år i Hockeyettan. Nästan samtliga är generellt med svensk hockey, dock kan det skilja sig lite från SHL och Hockeyallsvenskan.

Utöver de nya reglerna har det tillkommit “powerbreak” eller ett så kallat commercial break, till för Tv-sändningar att lägga in reklam i sändningen. Detta ska se efter första avblåsning i den första, andra och tredje periodens tionde minut. Under förutsättning att avblåsningen inte sker p.g.a icing eller att något lag har numerärt överläge. Då sker detta i sådant fall nästa avblåsning efter detta.

Här nedan är de nya reglerna

1. Från och med i år ska tandskydd och halsskydd bäras korrekt. Om detta inte gör det får laget först en varning. Sedan åker den felande spelaren ut 10 minuter för missconduct.
Detta straff är personligt. Skulle spelaren sakna utrustning helt skickas denna av isen som ett matchstraff. Dock utan att laget påverkas av en utvisning.

2. Goaltender interference. Denna regler kan numer rendera i alla olika utvisningsformer. Förr kunde det endast ge två minuter.

3. Laget får ha en tredje målvakt i båset och omklädningsrummet numer.

4. Straffslag. Numer får domaren ha ett avvaktande straffslag. Förr var de tvungna att blåsa direkt.

5. Mittpunkten. Denna tekningspunkt skall endast användas vid
1. Mål
2. Periodstart
3. Felaktig icingblåsning
4. Felaktigt målvaktsbyte

6. Icing. Förr skulle linjedomaren slå av icingen om det var en 50/50 duell inför en icing. Numer ska domaren blåsa för icing. Vilket kommer generera fler avblåsningar i år.

Förutom detta är det vissa saker som vi redan berättat om. Till exempel att domarna ska vara passiva vid slagsmål och att spelarna inte får hälsa på varandra, utan ska tacka för matchen genom att sträcka upp klubban i luften.

Ni kan se intervjun med Henrik Fluch på Hammarbyhockey.se (Klicka på länken)