Sun 17 Jan Slut
Hockeylag HIF 1
Hockeylag WIN 4
Sun 17 Jan Slut
Hockeylag STR 4
Hockeylag NSK 3
Sun 17 Jan Slut
Hockeylag VHF 7
Hockeylag SOL 2
Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag NSK -
Hockeylag VHF -
Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag WIN -
Hockeylag STR -
Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag SEG -
Hockeylag HIF -

JANSSON: Vi kommer att börja plocka poäng

Hammarby har två tuffa bortamatcher bakom sig och blickar nu framåt helgen där ytterligare två tuffa matcher väntar, dock nu på hemmaplan. – Det var en ny prövning för detta lag.

Under tisdagen och onsdagen spelades två bortamatcher i Hockeyettan för Hammarby. Först ut var Segeltorp där Bajen gick segrande med 5-2.  – Det blev en ny prövning för oss säger Tobias Jansson, assisterande tränare Hammarby. Vi är ju vana att vara laget som ska jaga, nu fick vi ställa om att vara favoriter fortsätter han.

Den första perioden mot Segeltorp sätter prägel på hela matchen då Hammarby får tre power play och förvaltar samtliga i mål. Kaptenen Okerblad – Westin med inledande två samt Joakim Albertssons bössa som avlossas så hårt att pucken hamnat någonstans i Sundsvallstrakten om det inte stod ett mål i vägen. Dock även om spelet var helt och hållet Hammarbys fanns ändå farhågor där. Just spelet mot Segeltorp var svårt då de låg ständigt med höga forwards vilket gjorde att laget blev långt och mycket skridskoåkning som följd, men det är inget som påverkade matchen mot Enköping menar Jansson på.

– Nej, vi får coacha en hel del mot Segeltorp som gör så att vi kan stänga mitten mer. Men vi är bra tränade och det är inget som påverkade fysiskt att ha match två dagar i rad. Däremot kan det vara rent mentalt då det är två helt olika lag som vi mötte.

Tobias tycker att vi hänger på bra i matchen mot Enköping och att det är detaljer som avgör att vi inte är med i den matchen. Förlusten skrevs till 1-4 men i första perioden är vi med riktigt bra. – Vi har en chans där Marcus Pedersen träffar stolpen, hade det blivit mål där hade matchbilden sett helt annorlunda ut. Nu får vi inte den energin vi behövde och Enköping är ett bra lag säger han. Vi möter serietvåan på bortaplan och tyvärr ger vi dom lägen att göra mål på grund av individuella misstag. Detta är självklart något som tränarna tänker på hela tiden.

– Får vi i hop laget och minimerar misstagen kommer poängen att komma avslutar han och rusar i väg till sin examen i idrottslära.

Två tuffa hemmamatcher i helgen 

Redan nu i helgen har Hammarby två nya möten. På lördag kommer Huddinge, seriesuveränen på besök och på söndag är det Visbys tur att ändra SDC-Hallen. i Båda lagen har vi ”Hammarbybekantningar”. Sebastian Andersson i Huddinge tillsammans med David Ljusbol och i Visby finner vi Christian Olsson och Eric Winbergh.

Stöd gärna Hammarby Hockey genom att köpa filaktiva biljetter för 50 kr styck.
Swisha ditt bidrag till 123 614 23 01