Vi var inte där i dag

Efter den mycket sköna bortasegern under fredagen följdes det upp med en riktigt sur förlust i back-to-backmötet med Vallentuna. Det var två matcher där bortalaget var det bästa och Vallentuna gick segrande ur striden. – Vi var inte riktigt där i dag säger assisterande tränaren Tobias Jansson till hemsidan. 

Under helgen har Hammarby och Vallentuna haft en back-to-back. Det slutade med två bortasegrar. På fredagen vann Hammarby i Vallentuna med 3-2 efter förlängning och under lördagen var det Vallentuna som vann i Stockholm med samma siffror, dock under ordinarie matchtid. Därmed vann Norrortslaget på poäng.

Det är en ganska besviken coach eller rättare sagt assisterande coach hemsidan når på telefon efter matcherna. Tobias Jansson har fått klivit in i båset som huvudtränare då Filip Algeman är frånvarande och tongångarna skiljer sig lite från fredagens samtal. Dock är det två matcher som är jämna och det är detaljer som avgör. Under fredagen hade Hammarby studsarna med sig och på lördagen var det Vallentunas tur.

Bortalaget, det rödklädda då, är ju det bättre laget under lördagen. Det råder det ingen tvekan om. Trots detta går Hammarby med en periodledning med 2-0 efter den första. Under 1:44 i mittenperioden där Hammarby har sin sämsta sekvens under hela matchen gör Vallentuna tre snabba. Hammarbys jakt på kvittering pågår under nästan halva matchen men är aldrig egentligen riktigt nära.

– Vi är inte riktigt där i dag säger Jansson efter matchen. Det beror förmodligen på ett mycket hårt matchande på sistone men nu ska grabbarna få en mycket välförtjänt vila på två dagar.
Vi ska även komma i håg att två av lagets bästa spelare var frånvarande i dag, två spelare som är bra på att hålla i puck.

Jansson syftar då såklart på Pontus Okerblad Westin, lagkaptenen och Emil Leijon som saknades även under fredagen.

Nästa match för Hammarby är på onsdag då det är dags för back-to-back igen. Då åker vi till Sollentuna för den sjuttonde omgången i Hockeyettan, på fredagen är det dags för just Sollentuna att komma till SDC-Hallen.

// Henric Wauge