ons 22 jan Slut
Hockeylag HLS 2
Hockeylag VIM 5
ons 22 jan Slut
Hockeylag MRM 7
Hockeylag BOR 3
ons 22 jan Slut
Hockeylag DAL 4
Hockeylag KLR 1
fre 24 jan Slut
Hockeylag MRM 4
Hockeylag TYR 2
fre 24 jan Slut
Hockeylag VIM 3
Hockeylag DAL 5
fre 24 jan Slut
Hockeylag HLS 3
Hockeylag BOR 2
sön 26 jan 16:00
Hockeylag BOR -
Hockeylag TYR -
sön 26 jan 16:00
Hockeylag DAL -
Hockeylag MRM -
sön 26 jan 16:00
Hockeylag KLR -
Hockeylag HLS -
ons 29 jan 19:00
Hockeylag BOR -
Hockeylag VIM -
ons 29 jan 19:00
Hockeylag TYR -
Hockeylag DAL -
ons 29 jan 19:00
Hockeylag MRM -
Hockeylag KLR -
lör 01 feb 15:00
Hockeylag BOR -
Hockeylag DAL -

Anders Hägg kvar som målvaktstränare i föreningen

Härom veckan blev det klart att Anders Hägg stannar kvar som målvaktstränare i Surahammars IF även över säsongen 2019/20

Anders Hägg är 44 år gammal och uppvuxen i Bollnäs. Han har förutom målvaktstränaruppdraget i Surahammars IF tidigare haft samma roll i Kiruna IF (sju säsonger), Hallstahammars HK samt Västerås IK:s J18-lag och Västmanlands TV-pucklag.

Hur känns det att vara kvar i Surahammar ytterligare en säsong?
– Det känns riktigt bra. Förra säsongen kom jag in ganska sent och jag kände väl på slutet att jag gärna skulle vilja vara med från start med förhoppning om att kunna skapa ännu bättre förutsättningar för målvakterna i föreningen.

– Därför känns det extra bra nu när det är klart att jag får vara kvar och det skall bli kul att få jobba vidare med Conny (Grundström) och Daniel (Carlsson). Jag tycker att vi hade ett gott samarbete och en bra dialog under säsongen som gick och nu får vi möjlighet att forsätta arbetet och förhoppningsvis den positiva utvecklingen vi såg i slutet på förra säsongen.

Vad tänker du om säsongen som var och vad hoppas du kunna bidra med säsongen som kommer?
– Fram till jul gick det lite tungt. Åtminstone om man ser till resultaten. Jag tycker inte att resultaten speglade matchbilden alla gånger och därför var det kul att se utvecklingen efter jul. Trots att det blev negativt kval och till slut hängde på sista matchens resultat så var det en positiv känsla och skönt att det gick vägen så det blir en ny säsong i Hockeyettan.

– Jag har en förhoppning om att kunna utveckla såväl målvakternas teknik och spel (rörelsen i och runt kassen). Jag hoppas också få vara med och bidra en del runt försvarsspelet och hur man kan tänka där för att hjälpa sina målvakter på bästa sätt.

Hur ser du på målvaktssidan i A-laget kommande säsong?
– Den ser intressant ut. Philip Olsson är kvar medan Christoffer Hanning är ny för säsongen. Jag tror att det blir ett bra målvaktspar som kan komplettera men också utmana varandra. Det gäller för killarna att visa på träningarna vem som ska ha förstaspaden i vinter och jag tror konkurrensen mellan de båda kommer lyfta målvaktspelet och utveckla båda i en bra riktning.

Vi hälsar Anders Hägg välkommen tillbaka till Surahallen i höst och önskar honom och våra målvakter stort lycka till i arbetet med att “spika igen”.

FAKTA
Namn: 
Anders Hägg
Ålder: 
44
Familj: 
Sambo och två söner
Bakgrund: 
Född i Bollnäs, bodde 14 år i Kiruna innan flytt till Västerås 2016
Meriter: Målvaktränare sju säsonger i Kiruna IF, därefter Västerås IK J18 (2016/17), Hallstahammars HK (2017/18), TV-pucken Västmanland (2018/19 och 2019/20).

Mattias Forsberg