Seger på hemmaplan mot Enköping

Tredje raka trepoängaren kom igår efter seger hemma mot Enköping med 4-2!

Det känns som att laget har börjat hitta rätt nu och man gör återigen en bra hockeymatch.

I första perioden kommer vi ut direkt och visar att vi vill vara det spelförande laget. Efter 08.59 gör vi också rättvist 1-0 på en fin spelvänding där Christoffer Odljung snyggt kan sätta pucken i mål bakom Enköpings målvakt Simon S.t Cyr.

15.31 på tavlan så kommer även 2-0 målet. Denna gång i PP av Björn jonason, snyggt framspelad av Måns Krüger, som därmed gör sin 299 poäng i Huddingetröjan.

Andra perioden är relativt snarlik den första. Vi gör mycket som är bra, vilket i sin tur tvingar Enköping till att fatta felbeslut i pressade situationer. När klockan stod på 07.48 får Jesper Cederberg en fin passning bakom förlängda mållinjen upp i slottet där han står placerad och kan snyggt sätta 3-0-pucken i krysset.

Vem slog då passningen till målet?

Jo, nummer 29. Måns Krüger. Han gör därmed sin 300 poäng i den röda Huddingedressen.

Stort grattis och bra jobbat Måns!

Bara några minuter senare åker 2-0 skytten Björn Jonason på en tackling som resulterar i en 5+20 utvisning för Enköpingsspelaren. I det efterföljande PP kunde Victor Andersson göra sitt åttonde mål för säsongen och matchen kändes i det läget över, även fast det återstod en period.

Med mindre än minuten kvar av andra perioden så slarvar vi i PP och släpper till en 2-1 situation där Enköpingsspelaren snyggt kan placera in pucken i det bortre hörnet på Eltonius i målet.

I tredje perioden tappar vi tempo. Det är inte samma fart och kampvilja som i de två första perioderna, men ändå känns det som att vi har matchen under kontroll. Enköping får en sista chans att reducera i spel 5-3, vilket man gör och fastställer därmed slutresultatet till 4-2.

En sak att hålla koll på under de kommande matcherna är att tidigarenämnda, Måns Krüger endast har två poäng kvar upp till Kent Johansson assistrekord i klubben, vilket är noterbart. Kenta som spelade 364 matcher för klubben gjorde 251 assist. Lyckas Måns med att assistera till tre mål till, så går han om Kenta och placerar sig som den spelare som gjort flest assist i klubbens historia.

Kan de komma i derbyt mot Segeltorp på söndag?