Seger mot Strömsbro och ett nytt klubbrekord

Det blev sjätte raka segern igår när Strömsbro var på besök till Björkängshallen. Ett Strömsbro som vi tidigare på säsongen förlorat mot på bortaplan med 4-2.

Denna gång var det ett helt annat Huddinge som vi fick se, självklart upprymda med självförtroende från de senaste matcherna. Man visade redan från första nedsläpp att man ville vinna den här viktiga streckmatchen.

I paus stod det 3-0 och redan där kändes det som att vi hade kontroll på tillställningen. Vi slarvar en del i vårt passningsspel, som gör att Strömsbro har sina lägen också, men Pontus i målet var på sin vakt och motade samtliga skott som han fick emot sig efter första tjugo minuterna.

I den andra perioden får vi se ett mål. Björn Jonason står rätt placerad framför mål och kan stöta in 4-0 i PP.

Tredje perioden hinner knapp med att starta innan Niclas Lehmann hade gjort sitt tredje mål för kvällen och matchen var definitivt avgjord. Vi trummade ändå vidare och alla som var på plats i Björkängshallen under gårdagens match väntade på den där assisten som skulle ta Måns Krüger förbi ”Lill-Kenta” Johanssons assistrekord i klubbens historia.

Med lite drygt sju minuter kvar av matchen så kom den. Måns passar upp pucken till Gustav Ahnelöv på blålinjen som lägger in en den mot mål och letar sig hela vägen fram till nätmaskorna och assistrekordet var ett faktum.

Huddinge Hockeys meste assistplockare genom alla tider heter numera Måns Kruger!

Måns möts av stående ovationer från publiken i Björkängshallen när han åker fram för att hämtar sina blommor vid sekretariatet.

Stort, Stort grattis Månsa!

Matchen slutar tillslut 8-1 och vi bärgar vår sjätte raka segern samtidigt som vi har skaffat oss ett riktigt bra utgångsläge inför de avslutande 4 omgångarna i kampen om Allettanplatserna.

Lite rolig statistik från gårdagens match var också att Niclas Lehmann stod för fyra mål och Victor Andersson nådde en milstolpe genom att göra sin 200 poäng i Huddingetröjan.