Vinst mot Wings

Seger mot Wings och avancemang till AllEttan!

Efter den första halvan av Hockeyettan Östra var det många som ställde sig frågan vad Huddinge Hockey höll på med spelmässigt. Man hade svårt att hitta ett framgångsrikt spel och man radade upp förlusterna och poängtappen mot motstånd som man vanligtvis ska slå och som vi har blivit bortskämd med genom åren.

I gruppen har det aldrig tvivlats. Man vet vad gruppen besitter för kvalitéer och det var bara en tidsfråga innan poängen skulle börja trilla in, men ingenting kommer gratis. Det har varit hårt slit på både träningar och matcher som har gjort att trenden har vänt och att vi igår kunde bärga vår nionde raka seger efter 7-1 hemma mot Wings.

Vi rivstartade gårdagens match mot Wings och satte prägeln på matchen direkt. Vi visste att vid vinst så var avancemanget till AllEttan säkrat. Redan efter 1.38 hade Dennis Nordström gett oss ledningen efter att ha tagit sin egen retur. Straxt därpå kunde Jesper Cederberg göra 2-0 i powerplay. Wings lyckas få till en reducering med dryga minuten kvar innan pausvilan.

I den andra perioden går vi ner oss och byter chanser med Wings. En hafsig period där inget av lagen lyckas få till något ordnat spel utan mer enstaka målchanser.

I den tredje perioden kom ketchupeffekten med hela fem mål för vår del. Kim Lennhammer kunde göra 3-1 fem minuter in i perioden. Efter det fick vi chansen att spela 5 mot 3. Då kunde Björn Jonason gör 4-1, snygg framspela av Niclas Lehmann. 5-1 målet kunde Lehmann själv göra i det efterföljande 5 mot 4-spelet, fint framspelad av Måns Krüger. Sista målet som publiken i Björkängshallen fick se var med två sekunder kvar av matchen. Anton Kalte tekar framåt i mittzon och Christoffer Odljung går på friläge och gör inga misstag, samtidigt som han fastställer slutresultatet 7-1. Pontus i målet gör återigen en riktigt bra insats och gör många fina räddningar under matchen.

För övrigt så var det kul att se Rasmus Dahlberg Karlsson tillbaka i spel efter en lång tids skadefrånvaro.

Nästa match är borta mot Sollentuna i den sista omgången innan jul. Vi går för tionde raka segern!

Stort tack till team 10 som igår gjorde ett jättejobb på läktaren för att dra upp stämningen i hallen. Som belöning fick killarna och tjejerna komma in i A-lagets omklädningsrum och fira segern tillsammans med de stora killarna.