Sur förlust mot Troja

Det var viktiga poäng som stod på spel i gårdagens match mot Troja.

Första perioden är Troja det bättre laget, men vi lyckas ändå gå till pausvila med 1-1.

Den andra perioden börjar vi bättre och efter tre minuter spel kan Robin Sjörén utnyttja ett friläge och sätta dit 2-1. Troja tog då timeout, men det hjälpte inte. För 01.30 senare på klockan var det dags igen. Niclas Lehmann kunde från nära håll peta in 3-1 pucken och i det skedet av matchen var vi verkligen på gång. Några minuter senare kommer genomklappningen. Troja gör tre mål inom loppet av sex minuter och helt plötsligt så var vi i underläge med 4-3. Resultatet står sig sedan perioden ut.

Inför den sista perioden handlade det mycket om att jaga en kvitteringspuck. Vi får chansen två gånger om i inledningen av slutperioden att spela powerplay, men får dessvärre ingen utdelning. Efter drygt åtta minuters spel in i den sista perioden kunde Troja även sätta dit 5-3 efter en missräkning i Huddingelaget och då kändes det som att uppförsbacken blev än brantare. Man försöker ändå få till något i slutskedet av matchen, men Troja håller undan och vinner den viktiga matchen med 5-3.

Slutresultat 5-3 (1-1, 3-2, 1-1)

Skottstatistik 31-27 (11-7, 12-8, 8-12)