Hjältens egna ord om sekund-dramat

19.51: Samuel Ivanic skjuter från blå.

19.52: Pucken letar sig in framför målet.

19.53: Total extas.

– Det tog mig fem sekunder att förstå att det hade blivit mål. När jag åkte mot båset och firade med de andra spelarna kunde jag verkligen skrika ut min glädje, säger William Otter – gårdagens stora, stora hjälte.

Se på bilden här ovan som den duktiga fotografen Max Zackrisson har tagit.

Den är inte ens ett dygn gammal.

Den är redan klassisk.

William Otters 2-2 med sju sekunder betydde så oerhört mycket. Han sköt Kalix ur slaget om Allettan. Han sköt en livsviktig poäng till KIF inför den sista omgången.

Efteråt berättar han om det så här:
– Jag var egentligen på backplats. Jag smög mig ner på högersidan. Jag tror det var Athony som fick in pucken. Den studsade fram till mig. Jag tar med den med skridskon och lägger in den.

Har du spelat mycket fotboll? Det såg ut som det.

– Nej, inte direkt men vi brukar köra lite på uppvärmningen innan matcherna.

Ditt viktigaste mål i karriären?

– Jag, det tror jag absolut.

Lyckoruset hos KIF-spelarna skiner igenom på bilden. William Otter försöker sätta ord på känslorna som sprudlade då.

– Det tog mig fem sekunder att fatta att den hade gått in och att domaren verkligen dömde mål. Man vet ju aldrig, de kan döma borta mål till höger och vänster. Det var först sedan när jag åkte mot båset som jag verkligen kunde skrika ut känslorna. Det var verkligen en skön känsla att få in den. En poäng är mycket bättre än ingen.

Ja, för fler blev det inte för KIF i går. Man vaskade fram ganska många farliga chanser i förlängningen men Kalix vann till slut med 3-2.

– Jag tycker inte att vi kommer upp i den nivån som vi kan spela på. Jag vet inte vad det är, vi är besvikna över att vi torskar men som sagt, det är skönt med en poäng.

Ja, poängen ger ju oss ett helt annat utgångsläge inför sista matchen…

– Ja, nu är det bara att blicka framåt mot onsdag. Vinner vi den matchen så är vi klara för Allettan. Jag tycker att vi har så jäkla många lägen att göra mål på, speciellt i powerplay. Vi kunde ha gjort ett, kanske två till. Det något som vi måste förbättra till Piteåmatchen, säger William Otter.

Då utspelas det sista kapitlet i Slaget om Allettan.

Frågan är: Vilket Kirunalag går dit?

William Otter får gärna fortsätta göra avgörande mål då. Även om vi ska behöva vänta till slutsekunderna.

Mattias Heikki