Fysiskt tvåvägsspelande back förstärker

Alexander Stensson 23 år kommer göra sin fjärde seniorsäsong när han kliver på isen efter sommaren för Hanhals Kings. Backen från Jonstorp hoppas på att få en större roll i klubben och utvecklas till att bli en back att lita på i alla spelformer.

Jonstorpsgrabb som precis fyllt 23 år med Jonstorp som moderklubb. Där började han åka skridskor som 2-åring och började med hockey när han var 4 år. Tidigt började han spela med pojklag.

Väldigt bra att vara i en sådan liten förening. Jag fick vara på isen hela tiden i flera olika åldersgrupper. Det fanns alltid plats att vara med och spela. När jag blev U15 valde jag att lämna Jonstorp pga. att man ramlade ur U16 Elit. Då valde jag att gå till Rögle där jag stannade till J20. Bästa minnet från juniortider var nog sista året i Rögle när vi tog brons i J20 SuperElit, där jag spelade bland annat med Simon Ryfors, Tony Pappila, Filip Ternbom mfl som spelat i Kungsbacka hockeyn. Avslutade sedan juniortiden i Karlskrona HK. Jag fick en större roll och tränade även med deras A-lag som då var i SHL vilket var bra för min utveckling.

17/18 inledde jag mitt seniorspel genom att flytta till Sävsjö och HA74 där jag fick en stor roll i laget. Det blev en bra introduktion för divison 1 samt för mig att komma tillbaka efter skadan som jag ådrog mig säsongen innan. Omställningen från junior till seniorhockeyn blev en utmaning både på träning som match. 18/19 blev det HC Dalen, jag hade några kompisar där som lockade samt att jag ville komma till ett lag som hade chans på Allettan platsen. Kändes som ett steg i rätt riktning.

Säsongen som var spelade jag inledningsvis i Nybro. Tyvärr fick jag inte den speltiden som jag önskade. Kämpade på men tyvärr fick jag inte den chans som jag hoppades på. Därför valde jag att gå till Kalmar HC mitt under säsongen. Det var en enkel flytt för mig då jag kunde bo kvar, så det var bara att flytta skridskorna till en ny ishall.

Om årets säsong?

Jag fick mycket bra erfarenhet genom att spela i ett topplag. Kul att komma tillbaka i en vinnarkultur som jag var van vid under mina år i Rögle. Riktigt bra med tuff konkurrens. Lärorikt att byta klubb under säsongen. Det var en utmaning som var viktigt för mig att lära sig hantera. Att byta klubb, göra två träningar, lära sig nytt spelsystem och sedan spela match var en klar utmaning. Jag vill vara en spelare som har lätt att anpassa sig vilket jag tycker jag är.

Vad gör du vid sidan av isen?

Jag spelar gärna golf och Paddel med mina polare. Gillar att vara aktiv på fritiden också. Jag gillar inte att sitta still och spela dataspel, kanske beror på att jag inte är så duktig. Älskar att vara ute på havet och åka båt, vattenskidskor mm.

Varför blir det Hanhals Kings för din del kommande säsong?

Jag har en del kompisar som spelat i klubben, haft konversation med bland annat Robin Carlsson som lyckats väldigt bra. Hade ett bra snack med både Björn och Janne, vi alla ser lika när det gäller min utveckling. Jag hörde rätt saker och då blev det lätt att säga ja för min del.

Vad ser ni lika på? Björn och Janne tyckte jag hade hamnat i ett felaktigt fack tidigare. Vi alla tror det finns andra verktyg i min låda som vi tror och hoppas jag kan få fram i Hanhals Kings.

Generellt är det känt att Hanhals Kings vill utveckla spelare, det är något som är viktigt för mig och därför kändes det bra när vi kom överens.

Spelstil, vad gör dig till en bra hockeyspelare?

Jag vill vara en tvåvägsspelande back med bra fart på rören och som är tuff att möta. Det jag vill skall komma fram mer i Hanhals Kings är min offensiv i kombination med bra skott och att jag skall kunna spela ut mer. Målsättningen att bli en mer komplett spelare där man kan lita på att jag funkar i alla spelformer.

Björn säger “Alexander är en spelare som spelar fysiskt och kommer att bli jobbig att möta för våra motståndare. Med sin härliga inställning till ishockey är jag säker på att Stensson kommer att ta ytterligare steg i sin utveckling kommande säsong”

Målsättningen med hockeyn?

Jag vill framåt, jag vill se hur bra jag kan bli. Drömmen är att komma upp till min bästa nivå och klättra i seriesystemet. Ta steg för steg och klättra löpande. Målet är just nu att göra bra ifrån mig i Hanhals Kings samt ta oss till Allettan.

Vad händer nu?

Jag kommer snacka samman med vår fystränare snart. Är van att träna själv, har gjort det senaste fyra åren. Kommer även träna med polare under sommaren i Karlskrona där jag bor just nu. Anländer till Kungsbacka efter sommaren. Just nu kollar vi på lägenhet så om någon har något så får man gärna höra av sig. Tjejen flyttar också med och skall plugga på Chalmers.