Oskar Pettersson nästa junior med A-lagskontrakt

Oskar ännu en produkt som nu tar steget upp i A-laget och som började i klubben som femåring. Han har spelat i klubben från hockeyskolan genom alla årskullar och nu går även för honom en dröm i uppfyllelse att som 19-åring ta plats i vårt egna representationslag. Oskar är född 2001 och nyligen fyllde han 19 år. Han är uppvuxen i Onsala. När vi frågar Oskar om bästa minnena från ungdomsåren svarar han ”jag kommer ihåg Trophy cuperna vi spelade & att få vara med i TV-Pucken och ta brons var väldigt speciellt.

Nu är det officiellt att han tar en plats i kommande års A-lagstrupp. Det var förstås en positiv överraskning för Oskar den dagen Björn ringde och frågade honom. Det var en skön känsla kort och gott. Oskar har ju redan gjort sin debut i seniorsammanhang, det gjordes redan säsongen 2018/2019 då spelade han en match. Men i år kommer det förhoppningsvis bli bra många fler matcher än så.

Du började årets säsong i Frölunda

Året startade för mig i Frölunda. Jag körde försäsong och sommarfysen med Frölunda J20 och spelade 7 matcher i SuperElit. Men i och med att jag går i skolan i Kungsbacka och även en krävande linje, Teknik, gick det till slut inte att pendla fram och tillbaka så jag fick hoppa av Frölunda och gå tillbaka till Hanhals Kings där jag spelade både J18 & J20.

Vad gör du vid sidan av isen?

Finns det någon tid över efter att du tränat hockey och pluggat Teknik? Ja det är en bra fråga. Men lite tid finns alltid, jag vill ju umgås med polare så mycket det går, därför är golfen en bra sysselsättning som jag börjat med i år. Som många nuförtiden gillar jag även att spela padel. Sedan lägger jag mycket tid i gymmet.

Kommande säsong

Just nu förväntar jag mig inte en startplats. Vill börja med att jobba mig in i laget för att vara redo att ta en startplats när möjligheten dyker upp. Utvecklas som spelare är viktigt för mig och eftersom jag är så ung finns mycket att lära sig från de rutinerade spelarna i laget. Sedan blir det att kämpa på rejält på varje träning. Jag antar också att jag kommer spela mycket i J20.

Spelstil, vad gör dig till en bra hockeyspelare?

Jag ser min spelförståelse som en styrka. Jag har ju alltid varit back och är en allround back med mer fokus på det defensiva spelet.

Björn säger ”Oskar är en smart ishockeyspelare. Det ska bli roligt att följa Oskars utveckling när vi nu lyfter upp honom i A-laget. Oskar har bra spelsinne så han kommer att klara sig bra även på seniornivå”

Målsättningen med hockeyn?

Jag vill givetvis komma så långt som möjligt, målet är att ta sig upp på en hög nivå av hockey. Drömmen om NHL finns ju där alltid men man måste ju ha delmål och klättra lite varje säsong. Just nu är målet att ta en plats i Hanhals Kings kommande säsong och ta det där ifrån.

Vad händer nu?

Nu är det egenträning med disciplin som gäller. Jag har ett schema att följa som jag fått av vår fystränare. Jag tror även att kombinationen med andra sporter är bra, så jag kör lite fotboll, padel osv. Hur funkar det att köra fys själv istället för med laget? Det funkar bra, man vill ju komma väl förberedd till säsongen som börjar efter sommaren. Som det är nu har jag ett program fem dagar i veckan.