Frölunda lånar ut back hela säsongen

Måns Krämer har just tagit studenten och gjort klart med Hanhals Kings. Han har gått Frölundas grymma hockeygym och lånas nu ut till oss för att utvecklas. Ansluter till klubben i augusti.

Han är uppvuxen i den lilla orten Åstorp och redan som 4-åring flyttade familjen till Ängelholm. Hockeykarriären började som för många runt 5-års ålder i Rögle. Hela ungdomsåren tillbringade han där och utvecklades men mitt under U16 Elit säsongen år 2016/2017 flyttade han till Frölunda. Vi frågade förstås varför han valde att lämna Rögle mitt i säsongen till fördel för Frölunda? Frölunda hade ont om back just då och sedan håller klubben väldigt hög klass på allting så när jag väl fick chansen fanns det inga frågetecken.

Att flytta från Ängelholm som 15-åring måste vara tufft, hur har det varit? Första året var väldigt tufft förstås. Mamma & Pappa var förstås ofta uppe och besökte mig. Fått bra stöd från klubben också. Sedan har det varit skoj och skönt att bo själv, nu har man kommit in i det efter 4 år.

Nu har han gjort tre säsonger i Göteborgsklubben och haft en framträdande roll i defensiven. Måns har även under sina år varit en pålitlig poänggörande back med snitt över en halv poäng per match.

Vi frågade Måns om några minnen från ungdomsåren. TV-Pucken är ett roligt minne som jag tar med mig & SM-Guldet med Frölunda J18 för två år sedan var riktigt rolig upplevelse.

Steget till senior

Det blir inspirerande att spela mot fullvuxna spelare. En nivå bättre, det är väl det som blir roligt att utmana sig själv mot bättre spelare. Det som jag känner skiljer är väl att det är mer strukturerat och taktiskt inom seniorhockeyn än vad det är i junior. Träningsmatcherna mot Hanhals Kings på försäsongen är de enda seniormatcherna jag spelat. Blir helt klart en bra vädermätare för mig och jag kommer att lära mig väldigt mycket.

Upplägget mellan Hanhals & Frölunda för din del?

Tanken är att jag skall träna morgonträningar med Frölunda tre gånger i veckan. Sedan med Hanhals Kings på kvällarna och matcherna. Nu gäller det att prestera så bra som möjligt i Hanhals Kings och sedan får man se vad som händer efter det.

Spelstil, vad gör dig till en bra hockeyspelare

Jag anser mig själv vara en allround tvåvägsback. Gillar att smälla på, skicklig i offensiva delarna. PP är jag van vid från Frölunda tiden.

Välutbildad och skicklig back som kommer att bidra mycket till vårt lag, säger Björn om Måns.

Varför blir det Hanhals Kings för din del kommande säsong?

Man har ju pratat internt om olika alternativ. Men jag har inte pratat med någon annan klubb. För mig är det perfekt med kombinationen att vara kvar i Frölunda och sedan bli utlånad till Hanhals Kings. Det är ju fler spelare som gått den vägen tidigare som varit framgångsrikt.

Vad händer i sommar?

Tränar i tre veckor till och sedan fyra veckor ledigt. Då åker jag hem till Ängelholm och skall umgås med polare och familj. Första veckan i augusti drar det igång igen i båda klubbarna.