Hanhals om kvällens derby mot Borås

Matcherna duggar tätt och efter två dagar av matchledighet är det åter dags för nästa drabbning. Det är Borås HC som står för motståndet på bortaplan. Borås som har tre matcher spelade där de inledde säsong med förlust mot Halmstad på hemmaplan, andra matchen förlust mot Nybro innan de i tredje fick med sig två poäng efter en seger på straffar borta mot Kalmar. Hanhals har två straffsegrar och en förlust vilket innebär att matchen har stor betydelse för båda lagen.

Janne inför matchen ikväll
– Det finns inga lätta matcher i den här serien. Efter en riktig krigarseger senast mot Nybro hemma och vinst på straffar är det dags för Borås på bortais. I den här serien känns det nästan som en hemmamatch, en bussresa på bara ca 80 min. På med “Blåstället” från start och ut och spela.

Vad måste ni förbättra från senast?
– Vi måste stärka vårt försvarsspel där duellspelet är viktigt som vanligt. Offerviljan och glöden i ögonen gäller alltid och de har varit en av våra styrkor så här långt. Noggrannheten med pucken i vårt anfallsspel, alla vill vara med och delta. Högt pucktempo genererar tid och fart i spelet. Det är så vi vill spela.

Vad blir viktigt att tänka på nu när ni spelar på bortaplan?
– Gäller att ta vara på alla målchanser som bjuds. Rakare spel mot mål och mer skott och heta på att vinna alla lösa puckar runt det offensiva målet. Det gäller också att våga och tro på det man gör och göra det tillsammans. Bara ut och njut av stunden. Vad är roligare än att få spela en hockeymatch?

Några ändringar i laget?
– Jag tyckte vår fjärdekedja med juniorerna gjorde det riktigt bra förra matchen och till denna match är Oskar Norrman tillbaka från skada och går in tillsammans med Erik Andersson och Gustav Göransson som bildar fjärdekedja. Sedan är Jens Hellgren tillbaka efter sjukdom.

Matchen sänds på ATG Hockeyettan play med nedsläpp 19:00.