En härlig 2-6 segern på bortaplan mot Borås & säsongens första 3 poängare

När jag anlände till en ganska tyst Borås ishall möttes jag av ett leende i entrén. Funktionärerna var glada att se Janne Ericsson i hallen igen. Det märktes att han är omtyckt i Borås. För Er som inte vet så spenderade Janne sin förra säsong i Borås ishall. Efter en olycklig skada klev han av tränaruppdraget i A-laget under hösten och när han var tillbaka fokuserade han på ungdom och hockeygymnasiet. Han hälsades även välkommen av speakern när matchen skulle börja. Så denna matchen var lite extra för vår tränare Janne.

När matchen väl var igång startade Hanhals Kings lite trevande och första perioden går inte till historien som den bästa. Men åter igen höll Isak Ragnevad oss kvar i matchen och första perioden slutar 2-1 till hemmalaget. Janne är inne på samma analys ”Lite trevande inledning men vi växte successivt in i matchen. Kul att Isak Ragnevad där bak hjälpte oss att hålla stången”

Andra perioden startar med att Oliver drar på sig en 2 minuters utvisning, men som vi reder ut. 27:33 minuter in i matchen gör #29 E Hansson sitt första mål i år och vi har kvitterat, snyggt framspelad av #97 M Ruuskanen. Efter varsin utvisning från vardera laget kommer powerbreaket 37:38 in i matchen och vi får ladda om. Perfekt för oss som sedan gör 2-3 med mindre en än minut kvar av perioden, alltid psykologiskt viktigt. Målet gjordes av #39 A Stensson assisterad av bröderna Berger.  Jannes kommentar till perioden ”Vi kom tillbaka starkt efter att ha legat under med 1-0 och 2-1 och gott för oss att gå till periodvila inför 3:e med en 2-3 ledning”

”Jäkligt kul att se alla spelare i 3:e perioden, hög lagarbetsmoral och vilja i kombination med stort ansvar med och utan puck och smart spel” säger Janne efter att laget vinner sista perioden med 0-3. Slutsignal och glädjejubel och första bortavinsten och en 3 poängare i hamn. Målskyttar i Hanhals 2-4 #62 M Elfström assisterad av 22 O Celec, 2-5 #62 M Elfström assisterad av #22 O Celec, #28 F Persson och i öppen kasse gör sedan #8 R Rosenqvist sitt första mål för säsongen, assisterad av #39 A Stensson & 96 J Berger.

Nu njuter vi lite först av segern och sedan är det bara att ladda om för nya tuffa utmaningar. Mörrum borta på torsdag.

Ett mycket nöjt tränarpar och ledarteam.