Sun 17 Jan Slut
Hockeylag KRIF 6
Hockeylag TRA 3
Sun 17 Jan Slut
Hockeylag Kalm 3
Hockeylag TYR 5
Sun 17 Jan Slut
Hockeylag HHHC 2
Hockeylag BORÅ 3
Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag HAN -
Hockeylag HHHC -
Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag BORÅ -
Hockeylag TYR -
Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag KRIF -
Hockeylag Kalm -

Vi bjuder upp till en bra kamp

Vimmerby vinner hemma mot Hanhals Kings med 5-2 efter periodsiffrorna 2-1, 1-0, 2-1. Vimmerby som hade hög motivation där platsen i Allettan står på spel fick en bra start på matchen och gör 1-0 efter 5:45 av #8 Albin Bardh. Hanhals Kings kvitterar mitten på första genom #28 Filip Persson assisterad av M Ruuskanen. Efter powerbreaket drabbas Hanhals Kings av en utvisning och Vimmerby utnyttjar överläget effektivt och sätter 2-1 innan pausen. Jämn period även i skott 18-15 till hemmalaget.

Andra perioden blir också en jämn tillställning där bortalaget vinner skotten med 15-12 men Vimmerby går segrande ur perioden med 1-0 och har ledningen i matchen med 3-1 inför sista perioden.

Tredje perioden startar på bästa sätt för bortalaget som reducerar till 2-3 redan efter 2:47. Målskytt #24 Albin Svensson assisterad av F Persson & K Roussakoff. Thomas Heden tränare i Hanhals Kings säger “Vi har 3-2 på dom i tredje akten och jakten är påtaglig. Några enkel misstag gör vi och  tappar trycket som dom tar till vara på och gör 2 snabba och dödar matchen” Vimmerby gör mycket riktigt 4-2 efter 52:35 samt 5-2 efter 58:05.

För Vimmerbys del innebär det att man nu ligger på 5 plats i tabellen vilket innebär Allettan plats. De kommer bli jämt mellan Vimmerby, Halmstad vem som tar sista platsen. Halmstad 4 poäng efter med en match mindre spelad. Nybro 1 poäng före Vimmerby har två matcher mindre spelade och verkar ligga lite mer säkert. Vi får se om Hanhals Kings som möter Nybro i morgon på bortaplan kan ställa till det för hemmalaget.

Thomas Heden som fick börja med tre segrar har nu tre förluster mot tippade topplag, är inte allt för deppig utan säger så här om matchen:

Vi åker till Vimmerby och möter ett lag som allt att spela för och måste vinna för att nå allettan. Heder åt våra killar som är avhängda från den resan och bjuder upp till en bra kamp.

Vi ser detta som en bra träning för oss och kommer bygga oss på sikt. Nivån skrämmer oss inte men vi måste städa bort misstagen som gör att vi dessvärre torskar mot Vimmerby.

Imorgon väntar Nybro, borta. Vi möter ännu ett lag i toppen och ser fram emot ännu ett test.