Sun 17 Jan Slut
Hockeylag KRIF 6
Hockeylag TRA 3
Sun 17 Jan Slut
Hockeylag Kalm 3
Hockeylag TYR 5
Sun 17 Jan Slut
Hockeylag HHHC 2
Hockeylag BORÅ 3
Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag HAN -
Hockeylag HHHC -
Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag BORÅ -
Hockeylag TYR -
Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag KRIF -
Hockeylag Kalm -

Vilken start!!

Det är ett favorittippat KRIF Hockey som stod som motståndare och som tränaren sa ett mer strukturerat Hanhals Kings på andra sidan i en match som blev precis så jämn som alla TV tittare önskar. Hanhals Kings som senast förlorade hemma mot KRIF bara för någon månad sedan ganska klart fick se sig som utmanare i matchen. KRIF tog mycket riktigt kommandot och tog ledningen 06:11 in i första perioden av Andreas Nordfeldt. Men bara några minuter senare kvitterade #21 Jonathan Lundin-Andersson till 1-1 assisterad av L Wahlberg, J Berger. Efter två utvisningar för Hanhals Kings utnyttjar KRIF den andra och tar kommandot i matchen genom att göra 2-1 av Victor Laz. Vilket är slutresultatet efter första perioden.

Period 2 domineras av KRIF som vinner skotten med 18-9. Men tack vare bra målvaktsspel av Isak Ragnevad i Hanhals Kings kassen lyckas ändå bara KRIF göra 1 mål. Efter att ha klarat av två underlägen drabbas KRIF av en utvisning 25:37 och den utnyttjar Hanhals Kings genom åter igen #21 Jonathan Lundin-Andersson som sätter 2-2 assisterad av A Stensson & L Levinsson. Efter en rad utvisningar andra halvan av perioden slutar den 1-1 och KRIF leder matchen med 3-2.

Tredje perioden kommer Hanhals Kings ut med hög fart och viljan att reducera och vinner mycket riktigt skotten med 13-10. Man har även två powerplay som den sista blir matchavgörande. Med mindre än 2 min kvar (58:52) tar Thomas Heden en Timeout. Formar laget för 6 mot 4 och med endast 40 sek kvar av matchen sätter rutinerade #2 Jens Hellgren reduceringspucken till 3-3 assisterad av P Granath & L Levinsson.

Matchen går till övertid och får sedan avgöras på straffar. Hanhals Kings gör mål på sin första straff genom Ludvig Levinsson, KRIF kvitterar genom sin andra straff. Sedan missar Hanhals Kings tre straffar innan den notoriske staffläggaren Ludvig Levinsson åter igen sätter en avgörande straff till Hanhals Kings fördel & samtidigt blir Isak Ragnevad matchvinnare genom att rädda straffen från Erik Brissle.

En mycket nöjd tränare säger efter matchen:

En skön start på denna serie med att sno 2 poäng borta mot KRIF. Vi kommer ut med bra fart och bra tryck men lyckas ändå släppa första målet. Att vi orkar komma tillbaka 3 gånger och sen vinna på straffar bevisar att gruppen har en stark tro på vad vi gör. Mycket PK i 2a perioden ställer till det för oss och belastningen på spelarna blir något ojämn. Men i 3e kommer vi ut och tar över allt och alltid skönt med sen kvittering. Och sedan vinna på straffar gör inte saken sämre. Vi ser redan nu fram emot Borås på onsdag.