Skön start på sista tredjedelen

Sponsras av

Vi skrev innan att nu börjar sista tredjedelen av serien & vi fick en kanonstart genom bortasegern mot KRIF Hockey. Det blev en jämn match som laget kontrollerade på ett bra sätt enligt tränare Thomas Heden. Vi hade två segrar mot KRIF tidigare i år och det blev en tredje på söndagseftermiddagen. Tack vare bra målvaktsspel och utdelning i Powerplay av Markus Ruuskanen samt drömmål av Liam Dower-Nilsson fram till 0-2.

Matchens första period blev jämn och Thomas säger till Norra Halland ”De har pucken mycket i första och får iväg en del skott. Men vi har också två frilägen så 0–0 var rättvist efter första”

Den andra perioden precis som den första vann hemmalaget skotten med 13-9, men en storspelande Isak med hjälp av bra försvarsspel gjorde att Hanhals Kings höll tätt bakåt. Men 08:04 in i perioden sätter #97 Markus Ruuskanen

I den andra perioden tog Hanhals Kings ledningen. Markus Ruuskanen satte dit pucken i powerplay och bortalaget satte sig i förarsätet snyggt assisterad av J Berger & L Levinsson. Perioden avslutades med 5 mot 3 för hemmalaget men som man inte lyckades utnyttja och perioden slutar 0-1. Thomas säger till Norra Halland ”Vi har bra kontroll hela matchen. De hade en period i andra perioden där de fick spela 5 mot 3 i nästan två minuter. Då har de oss i gungning”

Avlutningen på matchen blev så kontrollerad som Thomas önskade från sitt lag. Liam Dower-Nilsson sätter 0-2 06:53 in i perioden, assisterad av L Levinsson & M Krämer. Det saknades inte lägen för hemmalaget att reducera, man vinner skotten i sista med 22-6 och totalt i matchen med 48-24. Men precis som Hanhals Kings fick känna på sist hemma mot Kalmar är det målen som avgör och inte antal skott. Gedigen insats av Isak Ragnevad som motade alla skotten och blev utsedd till matchen lirare.

Nu blir det speluppehåll på onsdag pga Covid-19 då man skulle tagit emot Borås HC på hemmaplan. Återstår och se om det blir bortamatch på fredag mot Tranås AIF som också meddelat tidigare att man pausar sin verksamhet pga Covid-19. Håll koll på våra sociala kanaler så ser ni om det blir match eller inte.