Ny tränare klar för A-laget

Efter att ha klarat kontraktet och att det stod klart att Thomas Heden inte fortsätter som tränare i Hanhals IF har klubben jobbat hårt med att finna en ny tränare för kommande säsonger. Nu står det klart att rutinerade Per Ljusteräng tar över som sportchef och huvudtränare i klubben.

Sedan Björn slutade har vi varit en tight grupp runt A-laget som tittat på olika alternativ. Vi har ju tydliggjort via hemsidan vilken profil vi sökt. Vi är mycket nöjda med att kontraktera Per som också har lokal förankring i och med att han bor i närheten. Med Per får vi en mycket dedikerad och professionell tränare men också en med mycket rutin från hockeyettan. Då vi sökt en person som både skall agera sportchef och tränare behöver vi någon med stort kontaktnät i och omkring hockeyettan vilket vi får med Per, säger Michael Hillström, ordförande i klubben som skött förhandlingarna med Per.

Per som senaste säsongerna befunnit sig i Hudiksvalls HC som huvudtränare vänder nu hem till västkusten och Hanhals IF.

När Michael ringde dig, vad kändes lockande med uppdraget i Hanhals IF?

Jag känner att det finns flera utmaningar i detta uppdrag som lockar mig. Hockeyettan har bantats till denna säsong och blir nu en ännu tuffare serie, Hanhals IF klarade sig precis kvar förra året och det blir en härlig utmaning tillsammans med laget att avancera längre upp i tabellen. Södra serien har ju visat sig vara den tuffaste. Sedan hoppas jag kunna bidra till stabilitet och hållbarhet och jobba långsiktigt med klubben, blir lite av en nystart där jag är med och påverkar.

Jag har aldrig tidigare officiellt jobbat som sportchef, detta ser jag fram emot. Jag har stort kontaktnät och att nu även få insyn i ekonomin runt laget känns spännande och en ny dimension för mig. Hoppas även på att komma med idéer till marknad i klubben för att öka attraktionskraften runt klubben.

Sedan känns det otroligt skönt att bo och verka på hemmaplan. Jag har i över 15 år rest runt i landet och bott på annan ort. Känns helt enkelt jätteskönt att kunna sova i sin egen säng.

Berätta lite om dig själv?

Jag är 53 år och uppvuxen i Dalarna, Säter. Har varit tränare sedan 1996, mitt första uppdrag var Sunne därefter har karriären gått vidare till bland annat Södertälje, AIK, Boden, Borås, Kallinge och Tingsryd senast var jag i Hudiksvall. Jag är sambo och har 4 barn. Trav & Golf har jag stort intresse i. Vi frågar givetvis Per vad han har för handikapp? ”Jag var nere på 3,8 i ungdomen, men det är en lång väg att vandra dit igen, just nu befinner jag mig runt nio i handikapp.

Vad för ledare kommer vi att se i båset framöver?

Jag har varit med så länge nu och lärt mig att man måste anpassa sig utifrån gruppen. Vad mår vi bäst av, utifrån de förutsättningar som finns. Jag anser i alla fall att man inte alltid kan vara samma ledare överallt. Allt beror på vilken målsättning klubben och laget sätter. Jag gillar att involvera spelarna, vad vill spelarna? Vi tillsammans sätter kraven för gruppen & därigenom anpassar jag mitt ledarskap.