KRIF borta när serien vänder

Våra krigare beger sig ner till Sveriges trädgård för möte med KRIF. Ett lag som haft lite grus i maskineriet den senaste tiden och har tappat mot toppen och vi hoppas det håller i sig någon match till. När vi möttes i premiären var det en stor skräll att vi fick med oss poäng men faktum är att det ”bara” skiljer 5 poäng mellan oss med halva serien spelad. Med vår senaste insats mot Tranås på näthinnan tycker jag inte vi ska vara helt chanslösa denna gång heller. Vi spelade för första gången en gedigen match över 60 min och höll både spelet och målchanserna på samma nivå som dem.

Vad säger du tränare Ljusteräng om matchen mot Tranås?

– En stabil och bra insats med flera saker vi eftersökt såsom ett bättre passnings- och närkampsspel.

Och nu står KRIF på menyn. Hur ser du på matchen?

– Ett snabbt och spelskickligt lag som gått lite tyngre på slutet men de har ett lag för toppen med några spetsspelare så det kommer såklart att bli tufft för oss. Jag hoppas att vi kan följa upp Tranåsmatchen med en likvärdig insats, då kan vi överraska igen.

Även om defensiven var bra så tycker jag att vårt anfallsspel syntes mer mot Tranås än tidigare. Håller du med?

– Jag håller med, vi var mer samlade, sköt mer och visade mycket tydligare att vi ville in på mål.

Vilka blir nycklarna för oss att ta vår första seger på bortaplan?

– Lite liknande som senast, att alla spelar bra försvarsspel tillsammans, att vi är lika nära och intensiva i närkampsspelet samt att vår effektivitet framåt blir lite vassare.

Alla var tillbaka i laget senast. Är det samma lag igen?

– Nej tyvärr fick Albin Bardh ett skott på handen och har densamma i gips de närmaste tre veckorna. Vi får formera om lite grand men det är vi vana med, hur det blir tar vi ut efter värmningen på söndag.

Lycka till!

– Tack så mycket, det ska bli kul

HockeyettanLive

https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-krif-hockey-hanhals-if-uy0lwu&fbclid=IwAR19llIyklQksm2Egbfq8rqAmTSiHvrkTaTOAUO49S0WtkjdohF-7ZVldVA

Nästa hemmamatch