Linus Gidbark klar för VBK 2019/20

IF Vallentuna BK Hockey kan idag stolt presentera ett nyförvärv i Linus Gidbark. Det här är första gången som Linus kan ses i en annan tröja än Malmö Redhawks, då han har spelat hela sin karriär i Malmö Redhawks.

På seniornivå har han vaktat båsdörren för Malmö i SHL och har spelat matcher i våra juniorlandslag. Säsongen 2015/2016 tog han brons i J18 SM.

 

“Hoppet från Malmö Redhakws röda, vita och svarta till Vallentuna kommer inte att bli särskilt stort för Linus. Vi är väldigt glada att kunna kontraktera en sådan pass talangfull målvakt från den absoluta toppen i juniorhockeyn. Vi välkomnar Linus och hoppas att han ska trivas bra i Stockholm och Vallentuna Hockey,” säger Lasse Billing, sportchef.

 

Så här säger Linus om sin flytt till Vallentuna:

“Jag gillade allt jag hörde om Vallentunas upplägg och jag fick en känsla av att man verkligen kan utvecklas i denna föreningen. Jag kommer bidra med mycket energi både på och utanför isen till gruppen och förhoppningsvis ett stabilt målvakts spel som kan fixa en del poäng.”

Linus favoritlag är Las Vegas Golden Knights och hans förebild som målvakt är Marc-Anrde Fleury.

 

Tränarna Charlie Thermaenius och Fredrik Svensson säger så här om sitt val av Linus:

“Efter en tids letande så föll valet på Linus Gidbark. Vi är mycket glada att Linus har valt att fortsätta sin hockey resa i Vallentuna Hockey. Linus är en mycket noggrann och trygg målvakt som vill utvecklas och ta nästa steg och vi hälsar Linus mycket varmt välkommen till Vallentuna Hockey.”