Inför seriepremiären i Liljas Arena!

Då är det äntligen dags för seriepremiär! Nybro Vikings gästas av Karlskrona HK i Hockeyettans Södra grundserie. Efter en lång försäsong blir det nu spel om poäng och i en kort grundserie blir alla matcher viktiga. Ta dig till Liljas Arena under fredagskvällen och upplev en helt ny hockeyupplevelse!

Datum och tid: Fredag den 30 september kl. 19.00
Arena: Liljas Arena
Biljetter: Köp din biljett här!
Livesändning: Matchen livesänds via Vikings livesändning!

Det är inte bara seriepremiär i Liljas Arena under fredagskvällen. Det blir också invigning för den nya hockeyupplevelsen i Liljas Arena. Ny mediakub, ny souvenirshop, ny restaurang, nya kiosker och såklart hoppas vi att den fantastiska Nybropubliken sluter upp bakom stadens hockeylag!

På isen ska det spelas hockey och vi ställde några frågor till Vikings huvudtränare Mikael Tisell.

En lång försäsong med många träningar och tio träningsmatcher är över. Hur summerar du försäsongen?

– Vi samlades den första augusti och har gjort en resa sedan dess. Det är ett skönt gäng som strävar åt samma håll. Om vi går in på det hockeymässiga så kan vi dela upp försäsongen gällande våra träningsmatcher i två avdelningar. De första fyra matcherna så gör vi bra med mål framåt men släpper också in för många bakåt. Därefter följer sex ytterligare matcher som vi rättar till en del saker och ser en skillnad. Vi fortsätter att göra mål framåt men täpper till mer bakåt. Några matcher är vi inte nöjda med men samtidigt visar de också vad vi behöver förbättra. Vi är på rätt väg tycker vi.

En grundserie på arton matcher väntar, tankar inför det?

– Det är en kort serie och det kommer att gå fort. Det gäller att vara med. Det blir spännande att se mer nu när vi tävlar om poäng. Det ska också bli intressant att se lite vart det tar vägen, några lag har värvat mer ungt och oerfaret. Det finns också lag, däribland oss själva, som har lite fler erfarna spelare. Vi får se hur det ser ut efter 5-6 matcher och vart det tar vägen.

Hemmapremiär mot Karlskrona och det väntas mycket folk till Liljas Arena. Hur är känslorna?

– Vi har spelat mot Karlskrona två gånger under försäsongen och det har varit målrika tillställningar. Det kommer förmodligen vara mer tillknäppt i premiären. För vår egen del hoppas jag att vi spelar med stor skärpa vilket kommer krävas. Vi ska hålla en hög fart och vara noggranna med detaljer. Samtidigt ser vi framemot inramningen som väntar, den är helt fantastisk i Nybro. Det blir mycket folk och förhoppningsvis blir premiären också ett steg mot att vi får tillbaka några hundra i snitt.

Många undrar såklart över truppen. Hur är status?

– Status är bra. Vi har ett frågetecken på Viktor Bolin och även på en av våra forwards. Men i övrigt är det bra och vi har också tillgång till Carl-Henrik Edwardsson från Västerviks IK, som också spelade med oss i den sista träningsmatchen.

Varmt välkomna till Liljas Arena!