Efter det kom KIF inte tillbaka.

Man förlorade med 1-4 i derbyt.

Texten kommer att uppdateras med kommentarer senare

Det var AIF som skapade de flesta farliga chanserna inledningsvis i matchen.

KIF gick inte riktigt att känna igen. Man hade problem med uppspelen och slog många icingpuckar under den första perioden.

Kyle Brothers var nära att styra in en ledningspuck tidigt. Mikko Kumin och Cheyne Matheson fick bra lägen men lyckades inte över lista Jesper Eriksson i målet som inledde matchen het.

Calle Källström fick KIF:s första farliga målchans i den första perioden efter att ha skejtat till sig ett friläge men en bra backcheckande AIF-spelare störde nog mycket för att han inte skulle göra mål.

I slutet av perioden kändes KIF med bekväma med pucken och fick igång passningsspelet på ett bättre sätt.

Efter att Viktor Mikko visats ut fick KIF ett sent powerplay.

Då kom ledningsmålet!

Olli-Aleksi Pietilä hittade Olle Hellström som flyttade över pucken i sidled. På backplats stod William Otter och väntade, tryckte till direkt och fick jubla efteråt.

Tid: 19,28. Ett riktigt psykologiskt viktigt mål för Kiruna IF.

När de allra flesta väntade på pauskaffet vaskade KIF fram en sista chans i den allra sista sekunden. Efter ett flygande anfall var det åter igen William Otter som höll sig framme.

Men pucken träffade den bortre stolpen.

Vilken dramatik!

KIF kom ut mycket bättre i den andra perioden. Spelet flöt på, passningarna hittade rätt oftare och efter fyra minuter började chanskavalkaden.

Olle Hellström bröt på blå, gick framåt och sköt ett skott som gled utanför via AIF-målvakten.

Anthony Paskaruk hittade Hampus Hagström fri framför målet. Hagström fick med sig pucken med skridskon men fick inte till avslutet.

Ilari Metsola följde med upp från sin backplats i en flygande kontring om avlossade ett farligt skott.

Calle Källström stod för en riktigt fin dragning, kom ren med Markus Ekholm Rosén som räddade med benskyddet.

Minuten senare kom KIF i ett fint tre mot två-läge. Pucken gick som på ett snöre, hamnade till sist hos Jussi Pelto-Arvo som sköt, men Rosén gjorde en grym räddning med plocken i en svår sidledsförflyttning

Då hade det bara gått sex minuter av perioden.

Men efter halva matchen vände matchbilden helt.

Olli-Aleksi Pietilä åkte på en femminutersutvisning för crosschecking och game för misconduct.

Och är det något man inte ska ge AIF så är det tid i powerplay. Nu fick de spela fem mot tre i och pressade ner KIF-boxen ända ner till Jesper Eriksson.

De vita kämpade heroiskt.

Jesper Strandelin täckte skott, Jesper Eriksson gjorde några monsterräddning men i samma sekund som Samuel Ivanic kom in på isen igen kvitterade AIF genom Mikko Kumin.

Och bara 23 sekunder small det igen.

Cheyne Matheson gav AIF ledningen med 2-1 i ungefär samma läge som Kumin, långt nere till vänster i anfallszonen.

Då återstod det över tre minuter kvar av femminutaren och läget såg hastigt och olustigt väldigt mörkt ut för KIF del.

Då klev Simon Thyni fram.

Han drog en AIF-are och kom in i ett bra läge framför kassen. Det hela slutade med att Jacob Hansson tvingade att dra ner honom och åka på en utvisning.

Den andra perioden såg helt annorlunda ut jämfört med den första. Känslorna var het och stundtals griniga och båda lagen skapade många målchanser i spelet som böljade fram och tillbaka.

Men det blev inte fler mål, utan AIF gick in i pausvilan med sin 2-1-ledning.

KIF jagade kvittering under den tredje perioden. Man hade det mesta av pucken men hade svårt att skapa de riktigt farliga målchanserna.

Närmst mål var Jesper Landström som drog till direkt efter en målvaktsretur men pucken gick i stolpen.

AIF backade hem och täppte till och gjorde det svårt för KIF. Man spelade enkelt och slog ut pucken till icing snarare än att bjuda på något.

Med drygt tre minuter kvar avgjordes matchen.

Linus Rosdahl lobbade ut pucken till en friskrinnande Viktor Lund som snyggt kunde lirka in 3-1.

Och med 36 sekunder kvar av matchen la Cheyne Matheson in pucken i öppet mål efter att KIF tagit ut målvakten.