Backen som bara blir bättre och bättre

Ilari Metsola är tillbaka i full kraft.

Han känner det i kroppen.

Vi ser det på isen.

– Det är skönt att spela på sin normala nivå, säger KIF-backen.

 

Som ni tidigare har kunnat läsa på hemsidan fick Ilari Metsola en mardrömsstart i KIF. Under försäsongen ådrog han sig en skada på armen som höll honom borta från spel. Och när han väl var tillbaka var han inte sig själv på isen.

Skadan var läkt – men den rätta kraften saknades.

Hemsidan når Ilari medan han vilar innan onsdagens träningspass som väntar.

Du gjorde en bra grundserie, men jag tycker att du har höjt dig ett snäpp i Allettan, köper du mitt resonemang?

– Ja, jag håller med. Jag har pratat med Thomas (Jatko) och tränarna om det här. Tidigare har jag inte kunnat passa eller skjuta så bra på grund av min skada. Jag har hämmats av det i närkamperna. Men nu när styrkan är tillbaka är jag tillbaka på min vanliga nivå. I Allettan känns det som att jag har spelat nästan vartannat byte och när man spelar mycket kommer man in i flytet.

Det måste vara en skön känsla.

– Ja, självklart. Det var inte så roligt när man knappt kunde hålla i klubban och skjuta men nu känns det bra. Och när man får speltid är det nice. Det är utmanande så man måste spela smart för att orka, säger KIF-backen.

 

Under den här veckan har han fått besök av flickvännen Noora som får bekanta sig med Sveriges nordligaste (och finaste) delar. Till vardags bor hon kvar i Finland där hon studerar.

Är det svårt att vara ifrån flickvännen?

– När man bor på samma ställe så umgås man ju till vardags och det är normalt. Det är så klart annorlunda att bo ifrån varandra.

Någon KIF-match får hon inte se i Kiruna den här veckan. Laget åker på ännu en bortaturné till helgen där matcher mot Lindlöven och Borlänge väntar.

Kiruna åker söderut med ett fullproppat självförtroende efter målkalaset mot Vallentuna senast.

KIF gjorde sju mål men Ilari Metsola får vänta på sitt första i Kirunatröjan. Men han noterades för två assist mot Vallentuna.

Två stenhårda sådana från blålinjen.

– Efteråt sa jag till Märsk att han stal mina mål, men han sa att han var på dem, skämtar han innan han utvecklar:

– Det första skottet såg jag att han styrde men inte det andra. Skämt å sido så är han bra med klubban och de hade kanske inte gått in om han inte styrt skotten.

Sköt du för att göra mål eller för styrning?

– När man får ett bra läge, speciellt i PP försöker jag så klart skjuta för mål. Men om det är mycket trafik mot målet sätter man pucken för styrning.

När får vi se dig göra första målet i KIF?

– Jag väntar fortfarande på det, vi får se. Det vore roligt att få göra ett och det skulle hjälpa mig i mitt spel.

Tänker du mycket på det?
– Ja, lite grann. Ibland är det irriterande men det är viktigt att det inte tar någon energi från en.

Vad tänker du kring helgens matcher?

– De kommer att bli tuffa. Jag spelade inte senast mot dem eftersom jag var skadad, så jag har inte så bra koll på lagen men de är säkert bra lag. Vi måste spela smart, inte ge bort puckarna och spela en bra defensiv, säger Ilari Metsola.

Backen som bara blir bättre och bättre i KIF-tröjan.

 

Mattias Heikki